Lucian Bode: „România se aşteaptă la un val de migranţi afgani”

  • Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că România se aşteaptă la un val de migranţi afgani, dar dă asigurări că este pregătită să intervină gradual la frontieră.
  • „Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creştere”, a spus Lucian Bode.
449 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode: „România se aşteaptă la un val de migranţi afgani”

Lucian Bode: „Ne aşteptăm la un val de migranţi afgani”

„Suntem pregătiţi să intervenim gradual, funcţie de presiunea care, din punctul meu de vedere, va exista, va veni în perioada următoare. Ne aşteptăm la un val de migranţi. Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creştere”, spune Lucian Bode.

Ministrul de Interne afirmă că anul trecut au depistaţi la frontieră 400 de migranţi afgani, iar în 2021, până în luna august, au fost depistaţi 2700.

El mai spune că în cele nouă centre de tranzit, de custodie şi de azil, gradul de ocupare este de circa 60-70%, dar că autorităţile române sunt pregătite să crească numărul de locuri.

„Nu vom accepta în România relocarea unor cetăţeni afgani sau de altă naţionalitate fără a ne asigura că îndeplinesc toate condiţiile de securitate pentru români”, conchide Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici