Lucrările de reabilitare a DN 1 vor fi reluate în 5 mai

Lucrările de reabilitare a Drumului Naţional 1, în localitatea prahoveană Potigrafu şi pe centura de vest a municipiului Ploieşti, întrerupte vinerea trecută, vor fi reluate la începutul săptămânii viitoare, când vor fi impuse din nou restricţii de trafic în aceste zone.

13 afișări
Imaginea articolului Lucrările de reabilitare a DN 1 vor fi reluate în 5 mai

Lucrările de reabilitare a DN 1 vor fi reluate în 5 mai (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul de la Drumuri Naţionale Prahova, Valerian Manta, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că lucrările de turnare a asfaltului în zonele menţionate, care au fost întrerupte vinerea trecută, vor fi reluate în 5 mai, până atunci circulaţia autovehiculelor pe cele două tronsoane de drum, restricţionată de câteva săptămâni, desfăşurându-se normal.

Manta a precizat că este posibil ca muncitorii să reia săptămâna aceasta lucrul la centura de vest a Ploieştiului, între kilometrii 53 şi 67, însă, dacă constructorul va decide acest lucru, lucrările nu se vor desfăşura pe carosabil, ci în afara acestuia, astfel încât circulaţia autovehiculelor se va desfăşura pe ambele benzi ale drumului.

De mai multe săptămâni pe DN 1, pe centura de vest a Ploieştiului traficul rutier este restricţionat pe anumite tronsoane, iar autovehiculele circulă alternativ pe o singură bandă, întrucât se lucrează la reabilitarea carosabilului şi la lărgirea drumului de la două la patru benzi de circulaţie. Începând de luna aceasta au fost impuse restricţii de trafic şi în zona cuprinsă între Bucureşti şi Ploieşti, în localitatea Potigrafu, acolo unde au fost reluate lucrările de refacere a carosabilului şi de turnare a asfaltului, întrerupte în luna decembrie a anului trecut.

Autorităţile estimează că lucrările de la Potigrafu vor fi terminate în mai puţin de o lună, în vreme ce termenul de finalizare a lucrărilor de pe centura de vest a municipiului Ploieşti depăşeşte un an şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici