Lucrările din construcţii au intrat la apă: scădere în aprilie faţă de martie

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în aprilie, faţă de martie, ca serie brută, cu 1,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,4%, a anunţat vineri INS.

276 afișări
Imaginea articolului Lucrările din construcţii au intrat la apă: scădere în aprilie faţă de martie

Lucrările din construcţii au intrat la apă: scădere în aprilie faţă de martie

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 1,5%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-5,8%) şi la lucrările de construcţii noi (-0,3%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 0,3%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-7,6%) şi la lucrările de construcţii inginereşti (-5,3%). Clădirile rezidenţiale au crescut cu 12,7%.

În comparaţie cu luna similară a anului trecut, în aprilie 2022, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 9,5%. Pe elemente de structură, scăderi
s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-21,0%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-8,7%) şi la lucrările de construcţii noi (-8,4%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii ingineresti (-14,1%), clădirile rezidenţiale (-10,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (- 2,3%).

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 9,0%.

În primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2021, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 1,0%. S-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,3%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 4,5%, respectiv cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+11,2%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,7%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 9,4%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 0,4%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ins,
construcţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici