Lukoil ieftineşte din nou carburanţii

Subsidiara românească a grupului rus Lukoil a redus, marţi, preţurile la toate sortimentele de benzină cu 4 bani pe litru, iar la motorină cu până la 5 bani, aceasta fiind cea de-a treia scădere operată în ultimele două săptămâni, după ce la începutul lunii iulie le-a majorat cu până la 12 lei.

14 afișări
Imaginea articolului Lukoil ieftineşte din nou carburanţii

Lukoil ieftineşte din nou carburanţii

La începutul lunii iulie, preţurile la motorina şi benzina comercializată în reţeaua de distribuţie a Lukoil au fost majorate cu 12 bani pe litru, respectiv 6 bani, ca urmare a creşterii cotaţiei ţiţeiului.

Cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol, care influenţează preţurile combustibililor, au crescut cu circa 50% faţă de începutul acestui an şi s-au dublat comparativ cu perioada similară din 2007, ajungând la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril. De la jumătatea lunii, preţul ţiţeiului a scăzut cu mai mult de 26 de dolari faţă de nivelul record, marţi petrolul fiind cotat la aproape 121 de dolari/baril, cel mai redus nivel de la jumătatea lunii mai.

Prima ieftinire a carburanţilor a fost operată de Lukoil la 17 iulie, dată la care preţurile la unele sortimente au fost reduse cu până la 3 bani pe litru.

Cea de-a două diminuare a preţurilor a avut loc la finele săptămânii trecute, când benzina s-a ieftinit cu 12 bani pe litru, iar motorina cu până la opt bani.

Începând de marţi, benzina COR Euroluk se comercializează cu 4 lei/litru, iar COR 95 Premium cu 4,02 lei. Benzina Super Euroluk s-a ieftinit tot cu 4 bani, de la 4,4 lei la 4,36 lei/litru.

În cazul motorinei, compania a aplicat o scădere de cinci bani la Euro Diesel, de la 4,43 lei pe litru la 4,38 lei, iar la Super Euro Diesel preţul a fost redus cu patru bani, la 4,65 lei.

Totodată, Lukoil a redus şi preţurile carburanţilor în depozite cu 75 de lei pe tonă.

Însă la GPL auto (gaz petrolier lichefiat) preţul a fost majorat cu 8 bani, de la 2,3 lei/litru la 2,38 lei, iar în depozite preţul a fost menţinut la 3.150 lei pe tonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici