Luminile de sărbători din centrul Bucureştiului au fost aprinse

Primarul general Sorin Oprescu a aprins, sâmbătă seară, la ora 19.00, din faţa Primăriei municipiului Bucureşti, luminile de sărbători din centrul Capitalei, urându-le locuitorilor "Sărbători fericite!", după care a urmărit împreună cu miile de bucureşteni prezenţi la eveniment un foc de artificii.

73 afișări
Imaginea articolului Luminile de sărbători din centrul Bucureştiului au fost aprinse

Luminile de sărbători din centrul Bucureştiului au fost aprinse (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Atmosfera a fost pregătită de cei aproximativ o sută de studenţi care purtau făclii şi care s-au împărţit de o parte şi de alta a Bulevardului Elisabeta, lângă instituţia Primăriei Capitalei, aflată în beznă.

Înainte de ora 19.00, pe scena amenajată în faţa primăriei, alături de consilierii săi, precum şi de cei câţiva directori, primarul generali a aprins luminile din centrul Capitalei şi pe cele care luminează clădirea primăriei.

"Sărbători fericite bucureşteni! La mulţi ani România!", le-a urat Sorin Oprescu miilor de oameni prezenţi în faţa Primăriei Capitalei, după care, împreună cu aceştia, a urmărit focul de artificii din Parcul Cişmigiu.

Potrivit programului, Sorin Oprescu va pleca împreună cu bucureştenii spre Piaţa Universităţii, de unde se va îndrepta spre Piaţa Unirii pentru a vizita "Oraşul lui Moş Crăciun".

Evenimentele organizate de municipalitate pentru sărbătorile de iarnă au început de Moş Nicolae şi se vor desfăşura până pe 4 ianuarie, urmând ca ornamentele să fie strânse în jurul datei de 9 ianuarie.

Potrivit primarului general, ornamentele de Crăciun sunt asigurate de firma Luxten, arterele centrale ale Bucureştiului fiind decorate cu aproximativ 520.000 de becuri tip leduri şi 168.000 de globuri luminoase.

În Piaţa Unirii, a fost amplasat un brad de Crăciun de 17 metri înălţime, în timp ce la Academia Militară şi în parcurile Tineretului, Herăstrău şi Regina Maria au fost amplasaţi alţi patru brazi ornamentali, care au fost decoraţi în culorile roşu şi auriu.

Tot sâmbătă a fost deschis "Târgul de Crăciun", din care fac parte 240 de căsuţe amplasate de o parte şi de alta a Bulevardului Unirii, locaţie unde a fost amenajat "Oraşul lui Moş Crăciun".

Citeşte şi:

Circulaţia autovehiculelor pe Bulevardul Unirii, întreruptă până la 4 ianuarie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici