Lungul drum spre mare! Un ieşean va merge pe jos 400 de kilometri până la Constanţa: motivul pentru care va bea doar apă

  • Cezar merge peste 400 de kilometri pe jos de la Iaşi la Constanţa
  • El va bea doar apă, pentru a promova postul terapeutic
  • Cezar va merge câte 50 de kilometri pe zi timp de 10 zile
1637 afișări

Ţi-ai imaginat vreodata că poţi trăi doar cu apă timp de 10 de zile? Cezar Elisei, un tânăr de 38 de ani din Iaşi merge pe jos, până la Constanţa şi va bea doar apă. 

Drumul durează 10 zile, iar Cezar va merge câte 50 de km pe zi. Are cu el un însoţitor, în caz că va avea nevoie de ajutor, iar noaptea va dormi în case parohiale.

În acest fel vrea să promoveze postul terapeutic, care tratează probleme de obezitate, ale oaselor, astmul bronşic sau probleme ale pielii.

Cezar a mai ţinut înainte post terapeutic 40 de zile şi spune că tot chinul durează 3 zile, apoi nu mai simţi foame. La sfârşitul călătoriei va avea cu 10-15 kg în minus.

Medicii spun că acest post aduce beneficii, dar nu poate fi ţinut de oricine. 

”Nu va fi uşor. A nu mânca va fi partea simplă. Cel mai greu va fi să merg zilnic 45-50 de km .Eu m-am antrenat,am mers zilnic cu bicicleta în ultimele 2 săptămâni. Sunt două aspecte- o putere mare fizică, o voinţă puternică şi fizică, la 10-20 de minute trebuie să beau o jumătate de litru de apă”, a declarat Cezar Elisei.

”Ar putea sa facă crize de hipoglicemie, ar putea să leşine,să facă cârcei. Nu este un post pe care îl putem recomanda oamenilor care nu au analize în spate şi nu sunt supravegheaţi de un cadru medical. De la o curăţare digestivă, la o curăţare a colonului, la tratarea unor probleme respiratorii, îmbunăţăţirea funcţiei hepatice, a rinichilor. Poate avea beneficii la nivel de sănătate când îl facem controlat”, spune Anca Buruciuc, medic nutriţionist.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici