Lupta lui Arnold Schwarzenegger împotriva antisemitismului. Actorul este fiul unui fost membru al Partidului Nazist

Arnold Schwarzenegger a fost onorat de Muzeul Holocaustului cu ocazia unei ceremonii în Beverly Hills.

1581 afișări
Imaginea articolului Lupta lui Arnold Schwarzenegger împotriva antisemitismului. Actorul este fiul unui fost membru al Partidului Nazist

Lupta lui Arnold Schwarzenegger împotriva antisemitismului. Actorul este fiul unui fost membru al Partidului Nazist

Potrivit unui comunicat de presă al muzeului, Schwarzenegger a primit primul „Premiu pentru curaj” al muzeului din Los Angeles pentru munca sa împotriva antisemitismului şi bigotismului.

„Am primit o mulţime de premii pentru corpul meu: Mr. Universe, Mr. World, Mr. Olympia şi toate aceste lucruri. Acesta este un premiu pentru inima mea, aşa că este grozav”, le-a spus Schwarzenegger reporterilor. Actorul de origine austriacă şi fost guvernator al Californiei este fiul unui fost membru al Partidului Nazist care a servit în armata germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Mai ales pentru că vin dintr-o ţară care este cunoscută pentru că este parte integrantă a celui de-al Doilea Război Mondial şi pentru că are cei mai vicioşi nazişti... Am crezut că este important să ies şi să anunţ oamenii că următoarea generaţie nu trebuie să fie la fel ca precedenta, că următoarea generaţie se poate schimba. Şi am experimentat prejudecăţi în casa mea", a spus Schwarzenegger.

Autorităţile şi grupurile societăţii civile din multe ţări anunţă o creştere a antisemitismului, în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului şi a bombardării ulterioare a Fâşiei Gaza de către armata israeliană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici