Video Lupte între comercianţii din Piaţa Obor şi forţele de ordine

Clanurile mafiote din Piaţa Obor, care cresc artificial preţurile la legume şi fructe, i-au scos cu forţa pe ţăranii producători pentru a ocupa ei tarabele de legume şi fructe.

1 afișare

În urma intervenţiei Poliţiei Comunitare a sectorului 2, comercianţii i-au atacat cu arme albe şi pietre, fiind răniţi cinci poliţişti, trei din aceştia fiind internaţi în Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Surse din Poliţia Comunitară au declarat că unul dintre poliţişti internaţi a fost grav rănit la cap, de o greutate pentru cântar aruncată de unul dintre comercianţi, celălalt are o rană mai uşoară, tot la cap, produsă de bucăţile de beton aruncate de agresori, iar cel de al treilea poliţist internat are sternul rupt.

Totodată, au mai fost răniţi doi poliţişti, însă aceştia nu au avut nevoie de spitalizare. Cei doi au fost tăiaţi pe mâini de comercianţi, unul dintre ei salvând viaţa şefului Administraţiei Piaţelor din Sectorul 2.

Evacuarea vechiului amplasament a început în urmă cu trei zile însă, vineri, deţinătorii tarabelor s-au manifestat violent.

Nemulţumirile au fost generate, în special, de faptul că amplasamentul provizoriu va avea aproximativ şase sute de tarabe, iar comercianţii care nu vor avea loc vor fi direcţionaţi către restul de pieţe agroalimentare din sectorul 2, respectiv Colentina şi Vatra Luminoasă.

Prin modernizarea pieţei agroalimentare Obor se va realiza o construcţie multifuncţională, de mari dimensiuni, potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local de sector din 7 iunie 2006.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 2, în care se justifică necesitatea acestei acţiuni, Piaţa Obor funcţionează ca şi acum câteva sute de ani, când a fost înfiinţată. Extinderile şi modernizările realizate de-a lungul anilor au necesitat cheltuirea de sume importante de bani, dar îmbunătăţirile aspectului ei sunt insesizabile şi nu asigură necesarul de dotări, potrivit cu noile cerinţe europene. Nenumăratele controale ale tuturor forurilor competente, pornind de la Primărie, Protecţia Consumatorului, Direcţia Sanitar Veterinară, Garda Financiară, Poliţia Economică, etc au evidenţiat grave încălcări ale legislaţiei în vigoare, aspectul insalubru al sectoarelor de legume şi fructe şi imaginea dezolantă a întregului ansamblu comercial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici