Mădălina Lupea, manager: Existenţa unei familii nu trebuie să împiedice femeile să aibă o carieră

Femeile trebuie să fie conştiente de calităţile lor, să şi le valorifice în carieră, indiferent de domeniu, iar existenţa unei familii nu trebuie să le împiedice să aibă o carieră, a susţinut, miercuri, managerul Mădălina Lupea, fost magistrat, la lansarea cărţii "Cariera - substantiv feminin".

647 afișări
Imaginea articolului Mădălina Lupea, manager: Existenţa unei familii nu trebuie să împiedice femeile să aibă o carieră

Mădălina Lupea, manager: Existenţa unei familii nu trebuie să împiedice femeile să aibă o carieră (Imagine: Shutterstock)

"Pentru o femeie manager, nu întotdeauna timpul petrecut cu familia este atât de mult pe cât şi-ar dori ea, însă a avea o carieră nu exclude posibilitatea de a avea în acelaşi timp copii şi o familie", a afirmat Mădălina Lupea, la conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", organizată, miercuri, la Ploieşti, de către Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO.

Ioana-Mădălina Lupea, femeie de afaceri din Prahova, mamă a doi copii, a renunţat la cariera de procuror pentru a se implica în management, iar în prezent este director executiv al unuia dintre cei mai importanţi distribuitori de cafea din România şi reprezintă una dintre poveştile de succes prezentate în cartea "Cariera - substantiv feminin".

Miercuri, la lansarea cărţii la Ploieşti, Mădălina Lupea a arătat că depinde de oameni ca discriminarea între bărbaţi şi femei să nu existe.

"Lucrând foarte mult cu bărbaţii, devenisem prietenul lor, şi nu prietena lor. Este foarte important să nu facem o astfel de deosebire. Suntem angajaţi egali', a spus Mădălina Lupea despre perioada în care a fost procuror.

În ceea ce priveşte sfaturile pe care le are pentru alte femei, managerul prahovean spune că acestea "trebuie să fie conştiente de calităţile şi de abilităţile lor, să valorifice aceste calităţi în carieră, indiferent de domeniu şi să fie conştiente că nu sunt mai prejos decât bărbaţii, uneori sunt chiar mai bune".

"Existenţa unei familii nu trebuie să le împiedice pe femei să-şi construiască o carieră. Această carieră le va ajuta mai târziu chiar în plan familial; una este să te duci acasă frustrată şi alta e să fii împlinită şi mulţumită de cariera pe care o ai", a concluzionat Mădălina Lupea.

Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO au lansat, săptămâna trecută, cartea "Cariera - substantiv feminin" şi un spot video de prezentare a poveştilor femeilor de succes, cu această ocazie începând şi campania de promovare care se va desfăşura în toate regiunile de dezvoltare.

Cartea "Cariera - substantiv feminin" prezintă poveştile de succes a 32 de femei care au reuşit să îmbine cariera cu viaţa profesională.

Cartea, lansată în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", cofinanţat din Fondul Social European, a fost tiparită într-un tiraj de 4.000 de exemplare, din care 3.500 distribuite direct şi 500 vor fi date în cadrul conferinţelor regionale.

În cadrul proiectului a fost lansat şi un spot TV cu trei femei dintre cele 32 intervievate, mesajul transmis urmând să ajungă la un public ţintă de 300.000 de femei din mediul rural şi urban.

Proiectul "Şanse egale pentru cariere de cucces" este derulat de SIVECO România S.A., Agenţia de presă Mediafax şi Academia de Studii Economice Bucureşti şi finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici