MAE: 18 cetăţeni români sunt reţinuţi în Ungaria, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane

Un număr de 18 cetăţeni români sunt reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic de persoane în Ungaria, în patru cazuri diferite, 16 dintre aceştia aflându-se în arestul poliţiei din Budapesta, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAE, Raluca Lunculescu.

1010 afișări
Imaginea articolului MAE: 18 cetăţeni români sunt reţinuţi în Ungaria, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane

MAE: 16 români sunt în arestul poliţiei din Budapesta pentru trafic de persoane (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Lunculescu a menţionat că, din informaţiile apărute pe parcursul zilei de vineri, a avut loc un accident de autostrada M5 din Ungaria, iar şoferul implicat în accident, care este cetăţean român, a fost reţinut şi este cercetat pentru trafic de persoane.

Şoferul, rănit uşor în accident, a fost transportat la spital, apoi a fost reţinut de autorităţile maghiare la Szeged pentru a fi cercetat.

"Mai este un caz în Fejer, unde, de asemenea, un român a fost reţinut şi este cercetat pentru trafic de persoane", a spus purtătorul de cuvânt al MAE.

Raluca Lunculescu a amintit şi de cele două cazuri apărute în cursul serii de 26 august în capitala Ungariei, în legătură cu care MAE a transmis informaţii joi şi vineri, privind reţinerea a două grupuri, de 4 şi respectiv 12 cetăţeni români, cercetaţi pentru trafic de persoane.

Potrivit purtărorului de cuvânt al MAE, toţi aceşti 16 cetăţeni se află în arestul poliţiei din Budapesta, iar până acum niciunul dintre ei nu a solicitat asistenţă consulară.

Referitor la cazul camionului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi decedaţi, MAE a reiterat că proprietarul autovehiculului nu este cetăţean român, precizând că informaţia este confirmată de autorităţile austriece.

"Până la acest moment, din tot ce avem oficial venit de la partea austriacă, niciun cetăţean român nu ar fi implicat în acest caz", a spus purtătorul de cuvânt al MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici