MAE: Ambasada României la Bruxelles a întreprins în regim de urgenţă demersurile pentru informaţii

Ambasada României la Bruxelles a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţi în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii exploziilor din aeroport şi cetăţenia persoanelor afectate, informează Ministerul Afacerilor Externe.

714 afișări
Imaginea articolului MAE: Ambasada României la Bruxelles a întreprins în regim de urgenţă demersurile pentru informaţii

MAE: Ambasada României la Bruxelles a întreprins în regim de urgenţă demersurile pentru informaţii (Imagine: Twiiter)

''Ca urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineţii de astăzi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada României în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii biroului TAROM de la Bruxelles, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate. Ambasada României în Regatul Belgiei menţine contactul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale'', a informat MAE marţi dimineaţa.

Cel puţin 11 persoane au murit şi 10 au fost rănite, după ce două explozii puternice au avut loc, marţi dimineaţă, în aeroportul Zaventem din Bruxelles, informează presa străină.

Potrivit unui martor citat de RTBF, mai multe persoane au fost rănite în terminalul de plecări din faţa hotelului Sheraton.

Originea exploziilor este necunoscută momentan.

Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile au fost suspendate.

Potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare de către martori, un fum negru se ridică din clădirea unui terminal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici