Iohannis: Dacă se confirmă ipoteza unui atentat la Bruxelles, terorismul a rămas în inima Europei. Comănescu: E absolută nevoie să ne unim pentru a lupta împotriva acestui flagel. Reacţia premierului Cioloş

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi dimineaţa la Palatul Cotroceni că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat terorist pe Aeroportul din Bruxelles, acest lucru arată că "terorismul a rămas în inima Europei".

9132 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Dacă se confirmă ipoteza unui atentat la Bruxelles, terorismul a rămas în inima Europei. Comănescu: E absolută nevoie să ne unim pentru a lupta împotriva acestui flagel. Reacţia premierului Cioloş

Iohannis: Dacă se confirmă ipoteza unui atentat la Bruxelles, terorismul a rămas în inima Europei (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Specialiştii spun că este foarte probabil să fie un atentat terorist. Noi suntem îngroziţi şi întristaţi şi folosesc acest prilej pentru a exprima întrega compasiune şi condoleanţe celor loviţi de acest incident, autorităţilor belgiene, poporului şi cred că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat, arată că terorismul a răma în inima Europei. Suntem extrem de îngrijoraţi şi vom urmări cu atenţie evoluţia de la Bruxelles", a spus preşedintele, în deschiderea ceremoniei de marcare a Zilei Internaţionale a Francofoniei.

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat marţi dimineaţa, după exploziile de la Aeroportul din Bruxelles, că este "absolută nevoie" de o unire a forţelor pentru "terminarea acestui flagel al secolului XXI".

Este o nouă confirmare a faptului că este absolută nevoie ca noi toţi, cei cărora ne sunt scumpe pacea şi prosperitatea şi propăşirea personală să ne unim toate eforturile pentru a lupta cu determinare pentru terminarea acestui flagel al secolului XXI care continuă să schimbe vieţi nevinovate", a declarat ministrul, la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Comănescu a exprimat condoleanţe şi compasiune celor apropiaţi victimelor.

"Vreau (...) să spun cât de terifiat sunt aflând de ceea ce s-a întâmplat acum mai puţin de o oră în capitala Europei, la Bruxelles şi să exprim condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, compasiune pentru apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa", a spus Comănescu.

Două explozii puternice s-au produs marţi dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii belgieni anunţau că 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziilor, iar alte 25 de persoane au fost rănite.

Cioloş: Guvernul e profund şocat şi preocupat de situaţia gravă produsă de exploziile de la Bruxelles

Guvernul este profund şocat şi preocupat de situaţia gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, de marţi dimineaţă, condamnă cu fermitate manifestări de violenţă şi îşi exprimă sprijinul pentru autorităţile belgiene şi europene, a declarat premierul Dacian Cioloş.

''Guvernul pe care îl conduc este profund şocat şi preocupat de situaţia gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, din această dimineaţă. Guvernul României condamnă cu fermitate aceste manifestări de violenţă şi îşi exprimă sprijinul pentru autorităţile belgiene şi europene pentru a pune capăt unor asemenea situaţii şi pentru consolidarea securităţii în spaţiul european. De asemenea, Guvernul României transmite condoleanţe familiilor victimelor şi asigură cetăţenii că s-au luat toate măsurile necesare pentru consolidarea securităţii pe plan intern", a transmis premierul Dacian Cioloş într-un comunicat remis presei.

De asemenea, el arată că Executivul ţine în permanenţă legătura cu comunitatea românească de la Bruxelles prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi a Ambasadei României la Bruxelles.

Exploziile produse marţi în Aeroportul Zaventem şi în staţii de metrou din Bruxelles, soldate cu cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, sunt, cel mai probabil, o serie de atacuri teroriste coordonate comise de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 35 sunt grav rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport şi în staţii de metrou din oraşul belgian Bruxelles, în ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici