Video Români în Bruxelles : Este un haos total, dar am încredere în autorităţi. VIDEO

Un român stabilit în Bruxelles a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX ca în capitala belgiană "este un haos total" dar că el are încredere în autorităţi.

10129 afișări

Românul Paul Ivan,  senior policy analyst European Policy Center a declarat: Eram intr-o intâlnire la care participau mai mulţi ambasadori acreditaţi la Bruxelles şi am fost anunţaţi de unul dintre ei de atentatul de la aeroport. Cu toţii am încercat să aflăm mai multe detalii iar spre finalul întâlnirii s-a anunţat atentatul de la metroul din zona Maalbeek.

Posibil ca atacurile sa fie legate de capturarea lui Saleh Abdeslam. E un eveniment tragic şi va rerbera puternic in pentru oras si, mai ales, în acea parte a sa care găzduieşte instituţiile europene.

În plan european este foarte posibil ca primele efecte să fie ridicarea chestiunii antireroriste ca  prioritate politica şi  întărirea cooperarii în domeniu între state. 

Un alt român, stabilit în capitala Belgiei, a declarat pentru MEDIAFAX: „Este un haos total, dar am încredere în autorităţi. Cred că e panica celulelor teroriste ca urmare a arestarii lui Salah Abdeslam, deci mă aşteptam la atacuri în serie”.

Două explozii puternice au avut loc, marţi dimineaţă, în aeroportul Zaventem din Bruxelles, în jurul orei locale 08.00 (09.00 - ora României).

Potrivit reprezentanţilor spitalului Saint-Luc, situat în apropierea aeroportului Zaventem, au fost aduşi deja 10 morţi şi 30 de răniţi, relatează postul RTBF.

Chiar înainte de producerea celor două explozii de la aeroport au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga. Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre şi dinspre aeroport care a fost închis. 

Martorii au declarat că au "simţit " undele de şoc provocate de explozii şi cred că deflagraţiile au avut loc la check-inul pentru cursa  American Airlines, la ora locală 8.00 dimineaţa( 9.00- ora României), relatează Daily Mail.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici