MAE atenţionează că Spania va fi astăzi sub cod portocaliu de ploi şi vânt

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe românii care vor să călătorească sau tranzitează Spania că provincia Malaga, în Comunitatea Autonomă Andaluzia, se va afla, sâmbătă, sub cod portocaliu de ploi şi vânt, anunţă instituţia într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

209 afișări
Imaginea articolului MAE atenţionează că Spania va fi astăzi sub cod portocaliu de ploi şi vânt

MAE atenţionează că Spania va fi astăzi sub cod portocaliu de ploi şi vânt

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spanie că Agenţia Meteorologică de Stat spaniolă – AEMET, a emis un cod portocaliu de fenomene meteorologice severe pentru ziua de sâmbătă, 20 octombrie 2018, interval orar 00:00 – 18:00, în Comunitatea Autonomă Andaluzia, provincia Malaga, prognozându-se ploi abundente şi vânt", precizează reprezentanţii MAE în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că românii "pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României la Sevilla: +34648212169".

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă "consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html,http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici