MAE, avertizare de ploi, inundaţii şi vânt puternic în sudul Japoniei, începând de vineri

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, românii care intenţionează să călătorească sau tanzitează sudul Japoniei că Agenţia Meteorologică niponă a emis avertizări de vânt puternic, ploi abundente şi inundaţii, începând de vineri.

57 afișări
Imaginea articolului MAE, avertizare de ploi, inundaţii şi vânt puternic în sudul Japoniei, începând de vineri

MAE, avertizare de ploi, inundaţii şi vânt puternic în sudul Japoniei, începând de vineri

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în sudul Japoniei că Agenţia Meteorologică niponă<https://www.jma.go.jp/en/warn/> a emis avertizări de vânt puternic, ploi abundente şi inundaţii, începând cu data de vineri 5 octombrie 2018. Regiunile cele mai afectate vor fi: insula Okinawa, insula Amami, Ehime şi sudul insulei Kyushu (prefectura Oita, prefectura Miyazaki, prefectura Kagoshima)", a anunţat MAE într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

De asemenea, MAE îi roagă cetăţenii români care ajung în zonele afectate să asculte de sfaturile autorităţilor locale şi să urmărească îndeaproape informaţiile distribuite de autorităţile nipone.

Potrivit sursei citate, românii „pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Japonia: +81(0)3-3479-1804, +81(0)3-3479 0431, +81(0)3-3479-0432, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.”.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că persoanele care se confruntă cu o situaţie dificilă pot apela la numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Tokyo: +8180-4461-4465.

"Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet dedicate: http://tokyo.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă<http://www.mae.ro/app_cs>” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”", a completat sursa menţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici