MAE condamnă "cu fermitate" atentatul terorist de Ierusalim

MAE condamnă "cu fermitate" atentatul terorist comis la Ierusalim şi precizează că ambasada de la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene pentru a verifica dacă printre victime se află şi cetăţeni români.

43 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă "cu fermitate" atentatul terorist de Ierusalim

MAE condamnă "cu fermitate" atentatul terorist de Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atentatul terorist comis astăzi 23 martie, la Ierusalim.

MAE îşi exprimă solidaritatea cu familiile victimelor şi încrederea că cei responsabili de organizarea atentatului vor fi identificaţi şi aduşi în faţa justiţiei.

Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene pentru a verifica dacă printre victimele atentatului se află şi cetăţeni români. Până la această oră nu există informaţii oficiale în acest sens.

Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru reţinere în perioada următoare, astfel încât să se asigure premisele necesare pentru derularea în bune condiţii a anchetei.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte aproximativ 30 au fost rănite, la Ierusalim, trei fiind în stare gravă, după ce o bombă a explodat în apropierea a două autobuze ale serviciului de transport în comun, anunţă poliţia israeliană, citată de Jerusalem Post.

Explozia a avut loc în faţa clădirii International Convention Center, în apropierea principalei autogări din centrul Ierusalimului.

Toate persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Hadassah din cartierul Ein Karem.

Poliţia a anunţat că bomba a explodat lângă două autobuze, ale liniilor 74 şi 14, cel puţin 31 de persoane fiiund rănite, dintre care trei sunt în stare gravă. Una dintre persoanele transportate la spital a decedat din cauza rănilor suferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici