MAE confirmă arestarea unui cetăţean român în Bolivia

MAE a precizat, joi, într-o informare de presă, că a obţinut confirmarea oficială a faptului că persoana arestată recent în urma unei acţiuni de forţă a poliţiei din Bolivia are şi cetăţenie română.

16 afișări
Imaginea articolului MAE confirmă arestarea unui cetăţean român în Bolivia

MAE confirmă arestarea unui cetăţean român în Bolivia (Imagine: Mediafax Foto)

MAE a primit confirmarea datelor de identitate în cursul zilei de joi, se arată în informare.

De asemenea, potrivit sursei citate, MAE este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, în măsura în care aceasta este solicitată.

"Până în prezent, în cazul de faţă nu a fost primită o astfel de cerere", precizează MAE.

Potrivit site-ului de informaţii bolivian eldeber.com.bo, Elod Toaso, cetăţeanul ungar arestat într-o operaţiune a poliţiei boliviene pentru dejucarea unui presupus complot terorist, ar avea şi cetăţenie română.

Potrivit acestui site, care citează cotidianul ungar în limba engleză Hungarian Ambiance, românul Magyarosi Arpad, ucis în această operaţiune, fusese coleg de şcoală cu românul Elod Toaso, care se află în arest în La Paz.

Site-ul realizează şi un profil al lui Toaso, numindu-l pe acesta cetăţean româno-ungar şi precizând că el era stabilit în Brazilia. Toaso avea 28 de ani şi studiase ingineria la Academia Militară din Ungaria. Magyarosi Arpad şi Toaso proveneau din aceeaşi localitate, Târgu Mureş, adaugă site-ul.

Poliţia boliviană a ucis, săptămâna trecută, trei presupuşi terorişti care ar fi plănuit asasinarea preşedintelui bolivian, Evo Morales.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici