MAE le recomandă românilor aflaţi în Munchen să nu părăsească locaţiile în care se află

Românii care se află în Munchen sunt sfătuiţi de Ministerul Afacerilor Externe să nu părăsească locaţiile în care se află, să evite orice deplasări care nu sunt urgente, mai ales în locurile aglomerate.

730 afișări
Imaginea articolului MAE le recomandă românilor aflaţi în Munchen să nu părăsească locaţiile în care se află

MAE le recomandă românilor aflaţi în Munchen să nu părăsească locaţiile în care se află

MAE reaminteşte că, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, continuă demersurile în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii atacului şi cetăţenia victimelor.

Consulatul General al României la Munchen aşteaptă răspunsul din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune.

Pentru acordarea asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Poliţia germană consideră că atacul comis vineri seara în centrul comercial din oraşul Munchen este de tip "terorist", informează site-ul agenţiei Reuters. Cel puţin trei indivizi înarmaţi sunt căutaţi activ după atacul comis vineri în centrul comercial din Munchen, anunţă Poliţia germană.

Ministerul german de Interne a comunicat, vineri seară, că cel puţin trei persoane au murit în atacul armat comis în centrul comercial din Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici