CUTREMURUL din Italia - MAE: Românii au solicitat asistenţă pentru că nu-şi puteau contacta rudele din Italia

Ministerul Afacerilor Extene a precizat miercuri că acordă asistenţă consulară unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată de cutremurul din Italia şi rudelor, în urma a patru apeluri telefonice prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate.

3585 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din Italia - MAE: Românii au solicitat asistenţă pentru că nu-şi puteau contacta rudele din Italia

MAE: Până acum nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară după cutremurul din Italia

UPDATE CUTREMURUL din Italia:  "Precizăm că Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, (activ 24h/24h), a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens', potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

Vâlcu a reafirmat că o echipă consulară mobilă de la Consulatul General al României la Bologna se va deplasa în regim de urgenţă în zonă pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative.

CUTREMURUL din Italia. De asemenea, Ministerul Afacertilor Externe a exprimat miercuri pe Twitter solidaritatea cu poporul italian, spunând că toate rugăciunile şi gândurile sunt pentru cei afectaţi de cutremurul din Italia."Toate rugăciunile şi gândurile noastre sunt cu cei afectaţi de cutremurul din Italia, Amatrice. MAE îşi exprimă solidaritatea cu poporul italian", a transmis ministerul în limba engleză pe contul oficial de Twitter.

CUTREMURUL din Italia. Anterior, Ministerul Afacerilor Externe preciza, referitor la cutremurul din Italia, că până în acest moment nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români şi că o echipă consulară mobilă se va deplasa la faţa locului.

"Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români", a precizat MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Totodată, o echipă consulară mobilă de la Consulatul General al României la Bologna se va deplasa în regim de urgenţă în zonă pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative.

De asemenea, Ambasada de la Roma s-a autoseizat şi a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

MAE precizează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc la 03.36 ora locală (04.36 ora României), în Italia, potrivit BBC. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici