MAE: Până la ora 11.00, votul a început în 254 secţii de votare în străinătate

Votul în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a început, până la ora 11.00, ora României, în 254 din cele 294 de secţii de vot organizate în străinătate, informează MAE.

19 afișări
Imaginea articolului MAE: Până la ora 11.00, votul a început în 254 secţii de votare în străinătate

MAE: Până la ora 11.00, votul a început în 254 secţii de votare în străinătate (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, la secţia de votare nr. 11 din Sydney, primii votanţi s-au prezentat la ora 7.00, ora locală. Este vorba despre două femei domiciliate în Brisbane.

Primul cetăţean român care şi-a exercitat dreptul de vot la secţia nr. 50 din Manila, Republica Filipine, a fost un tânăr în vârstă de 28 de ani. Acesta s-a prezentat la secţie pentru a vota la turul doi al alegerilor prezidenţiale la ora 7.00, ora locală.

Primul votant la secţia nr. 270 din Bangkok a fost un turist român care şi-a exprimat opţiunea de vot la ora 7.35, ora locală.

În Damasc, la secţia nr. 224 primul votant, la ora 7.13, ora locală, a fost o angajată pe plan local a ambasadei, traducător de limba arabă.

Primul alegător care a votat la secţia nr. 137 din Tokyo, Japonia, a fost o femeie care a votat la ora 10.30, ora locală. Aceasta se află în Japonia de 10 ani şi este cercetător.

La Beijing, primul votant a fost o femeie aflată temporar (la un curs internaţional) în Republica Populară Chineză. Aceasta a votat la ora 7.05, ora locală.

La secţia de votare de la consulatul general Salonic (una dintre cele 6 secţii de vot din Grecia), primul votant a fost o femeie de profesie traducător, stabilită în Grecia de peste 10 ani.

Primii alegători români care au votat la una dintre cele două secţii de vot din Madrid, respectiv la secţia nr. 228, la ora 7.00, ora locală, sunt doi studenţi (o studentă la Madrid cu bursă Erasmus, în vârstă de 23 de ani, şi un student român născut în Spania, în vârstă de 19 ani).

La Castellon, de asemenea, s-a votat încă de la ora 7.00, ora locală.

La Roma, secţia de vot nr.85, primul votant a ajuns la ora 7.20, ora locală.

Primul alegător la secţia de votare nr. 161 din Haga este o femeie, secretar al Consiliului parohial al Bisericii Ortodoxe Române din Schiedam, Olanda, stabilită în această ţară din 1989. Aceasta a votat la ora 7.05, ora locală.

La secţia de votare nr. 174 Chişinău primul alegător s-a prezentat la 5 minute de la deschiderea secţiei pentru a-şi exprima opţiunea de vot.

Primul votant care s-a prezentat la secţia nr. 95 din Ancona - Italia, a votat la ora 7.10, ora locală.

Aproape 3.000 de români au votat, duminică, până la ora 10.00, ora României, în Italia, în timp ce în Spania numărul românilor care au votat era de 2.200, iar în Republica Moldova de aproximativ 4.100 de persoane.

La primul tur al alegerilor, de la 22 noiembrie, românii din străinătate s-au prezentat în număr semnificativ la vot, peste 90.000 de persoane exprimându-şi opţiunile electorale.

Votul în diaspora se va încheia luni, 7 decembrie, în SUA, la ora 7.00, ora României.

Conform legii, scrutinul se va derula în intervalul orar 7.00 - 21.00 (ora locală).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici