MAE: Până la ora 12.00, 55 de români şi 9 palestinieni au solicitat evacuarea

MAE a anunţat că 55 de cetăţeni români (14 femei, 5 bărbaţi şi 36 de copii) şi 9 cetăţeni palestinieni au solicitat asistenţă consulară pentru a părăsi Fâşia Gaza.

49 afișări
Imaginea articolului MAE: Până la ora 12.00, 55 de români şi 9 palestinieni au solicitat evacuarea

MAE: 59 de persoane au cerut sprijin pentru evacuarea din Fâşia Gaza (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin Ambasada României la Tel Aviv este în contact permanent cu autorităţile israeliene şi întreprinde toate demersurile pentru ca cetăţenii români care dispun de documente de identitate valabile să poată părăsi Fâşia Gaza. În acest sens, ambasadorul Israelului la Bucureşti, Oren David a avut o întâlnire astăzi la conducerea MAE.

MAE precizează că, până duminică la ora 12.00, reprezentanţii Ambasadei de la Tel Aviv au luat legătura telefonic cu aproximativ 100 de cetăţeni români aflaţi în Gaza. Dintre aceştia doar 55 de cetăţeni români (14 femei, 5 bărbaţi şi 36 de copii) şi 9 cetăţeni palestinieni au solicitat asistenţă consulară pentru a părăsi zona.

MAE face toate demersurile pentru ca, în cooperare cu autorităţile israeliene, să asigure tranzitul în siguranţă al cetăţenilor care au solicitat asistenţa consulară spre punctul de trecere a frontierei cu Iordania.

De asemenea, personalul consular de la Ambasada din Israel continuă să fie în contact telefonic direct cu membri ai comunităţii româneşti din Gaza, pentru a vedea care este starea acestora şi pentru a-i informa asupra procedurilor de ieşire din zonă.

MAE precizează că, în paralel, Ambasada României la Amman a făcut demersurile necesare pe lângă autorităţile locale pentru asigurarea tranzitului cetăţenilor români prin Iordania în cazul în care autorităţile israeliene vor autoriza ieşirea din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Erez.

Ambasada României la Cairo continuă demersurile pe lângă autorităţile egiptene pentru a obţine un răspuns la solicitarea de intrare, din Fâşia Gaza în Republica Arabă Egipt, prin Rafah, a cetăţenilor români care doresc să călătorească prin această ţară. Autorităţile egiptene analizează încă solicitarea, ambasada de la Cairo primind asigurări că demersul său va fi gestionat cu operativitate.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea făcută cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza să contacteze Ambasada României la Tel Aviv pentru a demara formalităţile de ieşire din teritoriu, în cazul în care doresc acest lucru.

MAE a dispus toate măsurile necesare pentru sprijinirea cetăţenilor români din Fâşia Gaza, inclusiv întărirea echipei consulare de la Ambasada din Israel. Atât Centrala MAE, cât şi misiunile României din zonă lucrează în flux continuu pentru a asigura asistenţa cetăţenilor români care solicită acest lucru.

Citeşte şi:

MAE: Până la ora 17.00, 48 de cetăţeni ceruseră ajutor pentru a pleca din Fâşia Gaza

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici