MAE: Procesul electoral s-a încheiat în alte 16 state

Procesul de votare organizat pentru românii din cele două Corei, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Singapore, Thailanda, Indonezia, Vietnam, Kazahstan, India, Sri Lanka, Pakistan, Turkmenistan şi Uzbekistan s-a încheiat, informează MAE.

2 afișări
Imaginea articolului MAE: Procesul electoral s-a încheiat în alte 16 state

MAE: Procesul electoral s-a încheiat în alte 16 state

Potrivit unui comunicat MAE remis duminică agenţiei MEDIAFAX, procesul de vot în vederea alegerilor pentru Parlamentul European şi a Referendumului naţional privind introducerea votului uninominal s-a încheiat în Republica Coreea, Republica Populară Democrată Coreeană şi Japonia la ora 14.00, ora României.

Procesul electoral desfăşurat în China, Filipine, Malaezia şi Singapore s-a încheiat la ora 15.00, ora României, iar în Thailanda, Indonezia şi Vietnam la ora 16.00, ora României.

Urnele s-au închis în Kazahstan la ora 17.00, ora României, iar în India şi Sri Lanka la ora 17.30, ora României.

De asemenea, în Pakistan, Turkmenistan şi Uzbekistan procesul electoral s-a încheiat la ora 18.00, ora României.

MAE reaminteşte că şi-au deschis activitatea în vederea asigurării participării la vot şi ultimele secţii de votare din străinătate, cele din Statele Unite ale Americii, unde procesul de vot se va încheia luni, 26 noiembrie, la ora 7.00 (ora României).

Până în acest moment, procesul de vot în străinătate a decurs în condiţii normale, informează MAE, adăugând că nu s-au înregistrat incidente, iar situaţiile cetăţenilor români care s-au prezentat cu documente de identitate expirate sau fără documente au fost soluţionate operativ de către reprezentanţii misiunilor noastre diplomatice, în colaborare, după caz, cu celelalte instituţii abilitate.

MAE a anunţat anterior că procesul de vot în vederea alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului naţional privind introducerea votului uninominal s-a încheiat oficial în secţiile de votare din Sydney, Canberra şi Melbourne la ora 12.00, ora României şi Brisbane, la ora 13.00. Procesul de votare s-a încheiat de asemenea la ora 10.00, ora României, la Wellington, Noua Zeelandă.

Românii din Noua Zeelandă au fost primii care au putut vota, la secţia deschisă la Wellington. Aceasta, având în vedere decalajul orar, s-a deschis, potrivit orei României, sâmbătă, la ora 21.00.

Aproape 800 de români au votat pentru alegerile europarlamentare în Noua Zeelandă, Australia şi ţări din Asia, în aceste zone geografice votul încheindu-se, potrivit Biroului Electoral Municipal (BEM), care centralizează voturile din străinătate.

Potrivit datelor comunicate de BEM, în cele patru secţii de votare amenajate în Australia - la Sydney, Canberra, Melbourne şi Brisbane - au votat pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European 279 de români. În cele două secţii din China au votat 108 români, iar în cele două din Coreea de Sud - 162 de persoane.

În singura secţie de votare din Noua Zeelandă, cea de la la Wellington, au mers la urne 23 de români, în Coreea de Nord - unde a fost amenajată de asemenea o singură secţie de votare - au mers nouă români. Totodată, în Filipine au mers la vot 16 români, în Japonia - 59, în Malaezia - 27, în Singapore - 62, în Thailanda - 18, în Vietnam - 11 şi în Sri Lanka - opt, în fiecare din aceste state fiind organizată câte o singură secţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici