MAE: Recomandăm cetăţenilor români din Turcia să nu părăsească locaţiile de cazare. A fost instituită o celulă de criză pentru furnizare de asistenţă consulară

MAE recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Turciei să nu părăsească locaţiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţiei situaţiei interne.

2131 afișări
Imaginea articolului MAE: Recomandăm cetăţenilor români din Turcia să nu părăsească locaţiile de cazare. A fost instituită o celulă de criză pentru furnizare de asistenţă consulară

MAE: Recomandăm cetăţenilor români din Turcia să nu părăsească locaţiile de cazare (Imagine: Twitter)

''Ministerul Afacerilor Externe informează că, în contextul evenimentelor aflate în desfăşurare în Turcia, a fost constituită o Celulă de criză în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care va analiza atât cele mai eficiente modalităţi de a furniza asistenţa consulară cetăţenilor români aflaţi in Turcia care vor solicita acest lucru, cât şi implicaţiile politice ale evenimentelor în cauză'', a transmis MAE prin intermediul unui comunicat de presă.

''Referitor la evenimentele aflate în curs de desfăşurare în Turcia, MAE recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locaţiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţiei situaţiei interne. De asemenea, având în vedere că, potrivit informaţiilor disponibile, aeroporturile internaţionale şi alte căi de comunicaţii din Turcia sunt momentan blocate, cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze spre orice destinaţii din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să îşi reprogrameze călătoriile respective'', se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de către Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara şi Consulatele Generale ale României din Istanbul şi Izmir prin intermediul Centrului de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate, care funcţionează în regim de permanenţă, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Turcia este guvernată în prezent de un "Consiliu pentru pace" care va garanta securitatea cetăţenilor, anunţă armata turcă, conform Televiziunii publice de la Ankara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici