MAE revine cu precizări despre cei 7 români reţinuţi în Grecia

După ce dimineaţă susţinea că nu s-a cerut asistenţă din partea unor români reţinuţi în Grecia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) revine cu precizări şi confirmă reţinerea acestora.

15016 afișări
Imaginea articolului MAE revine cu precizări despre cei 7 români reţinuţi în Grecia

Potrivit MAE, cei şapte români au fost reţinuţi în punctul de trecere al frontierei Promachonas.

MAE precizează că, în urma demersurilor efectuate de Consulatul General al României la Salonic, autorităţile locale au informat că cei şapte cetăţenii români au fost reţinuţi de poliţia din Serres ca urmare a identificării asupra acestora, la controlul vamal, a unor obiecte interzise.

Totodată, MAE menţionează că la nivelul oficiului consular a fost recepţionată o solicitare de asistenţă consulară din partea unuia dintre cei şapte cetăţeni români implicaţi, iar reprezentantul Consulatului General la Salonic a pus la dispoziţia persoanelor în cauză o listă de avocaţi vorbitori de limba română.

„Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români şi va fi pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, transmite MAE.

Presa anunţa, joi, că 7 suporteri ai Petrolul Ploieşti au fost prinşi la frontiera elenă Promachonas cu cuţite asupra lor. Suporterii mergeau către Pireu, unde intenţionau să asiste la partida dintre Olympiakos Pireu şi Genk. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) preciza atunci că nu au fost înregistrate cereri de asistenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici