MAE: Unul dintre românii înjunghiaţi în Franţa a fost externat, celălalt e încă în spital

  • Unul dintre românii înjunghiaţi marţi în Franţa a fost externat, celălalt e încă în spital, precizează Ministerul Afacerilor Externe.
  • MAE menţionează că reprezentanţii misiunii diplomatice au luat legătura cu cei doi cetăţeni români, fiind în continuare în contact permanent cu aceştia, cu autorităţile locale şi cu unitatea medicală la care se află persoana rănită.
1098 afișări
Imaginea articolului MAE: Unul dintre românii înjunghiaţi în Franţa a fost externat, celălalt e încă în spital

Ambasada României la Paris s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă referitoare la incidentul produs sâmbătă, în localitatea Antony, prin agresarea cu armă albă a trei persoane.

Autorităţile locale au confirmat că două dintre cele trei persoane implicate în incident sunt cetăţeni români.

Românii au fost transportaţi la un spital, iar unul dintre ei a fost deja externat. Celălalt român este în continuare internat.

MAE menţionează că reprezentanţii misiunii diplomatice au luat legătura cu cei doi cetăţeni români, fiind în continuare în contact permanent cu aceştia, cu autorităţile locale şi cu unitatea medicală la care se află persoana rănită.

„Totodată, autorităţile franceze au demarat o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor producerii incidentului şi a naturii acestuia, autorul fiind cercetat, în această etapă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor comisă din motive de rasă, etnie sau religie. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Paris, continuă dialogul cu autorităţile locale, în special cu privire la ancheta în curs şi acţionează, potrivit competenţelor sale, pentru respectarea drepturilor cetăţenilor români. MAE condamnă ferm orice act de violenţă şi orice formă de xenofobie, rasism şi discriminare şi reiterează importanţa continuării eforturilor susţinute la nivelul Uniunii Europene pentru combaterea xenofobiei, a discriminării de orice natură şi a discursului instigator la ură”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Un bărbat cu probleme psihice, din Franţa, este acuzat de tentativă de asasinat într-un orăşel din suburbia Parisului, după ce a înjunghiat trei persoane, două dintre ele români, cel mai probabil de etnie rromă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici