Doi români, printre victimele unui atac rasist pe străzile unui oraş din Franţa. Agresorul ar suferi de probleme psihice

  • Un bărbat care ar suferi de tulburări psihice e suspectat în cazul unui atac violent cu cuţitul care a avut loc sâmbătă, în oraşul francez Antony.
  • Potrivit poliţiei, agresorul a invocat circumstanţe rasiale pentru a-şi motiva gestul.
  • Dintre victimele sale, trei la număr, două persoane sunt de origine română.
1170 afișări
Imaginea articolului Doi români, printre victimele unui atac rasist pe străzile unui oraş din Franţa. Agresorul ar suferi de probleme psihice

Sâmbătă seara, un bărbat a rănit grav, prin înjunghiere, două femei şi un tânăr în Antony (Hauts-de-Seine), un oraş cu peste 60.000 de locuitori situat în suburbiile sudice ale Parisului.

Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, printre posibilele motive care l-ar fi determinat să recurgă la acest gest fiind invocat şi rasismul. 

Anunţul a fost făcut marţi de autorităţile din Nanterre, scrie Le Figaro. „În această etapă a anchetei judiciare” sunt luate în calcul circumstanţele rasiale, întrucât inculpatul „a explicat atacul pe baza originii victimelor”, pe care le-ar fi auzit vorbind pe stardă.

Două dintre victime sunt de origine română, transmite procuratura. Este vorba de un tânăr de 19 de ani şi de o femeie a cărei identitate nu este cunoscută încă. Aceştia sunt internaţi la Terapie Intensivă. A treia victimă, în vârstă de 59 de ani, este, de asemenea, spitalizată.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, suspectul suferă de tulburări psihologice semnificative, de tip schizofrenic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici