Magistrala "Drumul Taberei": În ce stadiu se află construcţia magistralei 5 de metrou. NOI IMAGINI din timpul lucrărilor - FOTO

Construcţia magistralei 5 Drumul Taberei - Pantelimon, cel mai important proiect de investiţii derulat în prezent de Metrorex, are ca termen de finalizare anul 2020 pentru întregul proiect şi anul 2016 pentru tronsonul Drumul Taberei - Eroilor.

7031 afișări
Imaginea articolului Magistrala "Drumul Taberei": În ce stadiu se află construcţia magistralei 5 de metrou. NOI IMAGINI din timpul lucrărilor - FOTO

Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

În octombrie 2014, Metrorex a atribuit asocierii Astaldi - FCC - Delta ACM - AB Construct un contract de 67,4 milioane lei (15,3 milioane euro), cu TVA, pentru lucrări suplimentare la magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon. Valoarea contractului, fără TVA, este de 54,41 milioane lei.

În construcţia acestei magistrale de metrou este implicat şi grupul german Max Bogl, selectat în aprilie 2011 pentru realizarea staţiei şi depoului Valea Ialomiţei, printr-un contract în valoare de 231,6 milioane lei, fără TVA.

Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor al magistralei 5 va fi finalizat în al doilea semestru din 2016, iar întregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene şi de la stat.

Lungimea reţelei de metrou este de aproape 70 de kilometri, distribuiţi pe patru linii magistrale şi 51 de staţii. Metrorex are aproximativ 4.200 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici