Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au votat continuarea protestelor

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti, întruniţi în Adunarea Generală, au votat, vineri, pentru continuarea protestelor până la semnarea Pactului pentru Justiţie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din magistratură.

96 afișări
Imaginea articolului Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au votat continuarea protestelor

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au votat continuarea protestelor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Aceeaşi soluţie se conturează şi la nivelul celor şase judecătorii de sector din Capitală şi la Tribunalul Bucureşti, au precizat sursele citate.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a anunţat, joi, că având în vedere interesul justiţiabilului, Consiliul recomandă ca Adunările Generale ale magistraţilor să aibă în vedere eventualitatea suspendării protestelor până la soluţionarea revendicărilor.

Totodată, Andreieş a spus că CSM solicită de urgenţă un dialog cu puterea Legislativă şi Executivă pe tema statutului magistratului.

Toate Curţi de Apel din ţară s-au întrunit în adunări generale pentru a decide asupra demersurilor pe care le vor urma, având în vedere că din 31 august justiţia română se află în acţiune de protest, refuzând să soluţioneze dosare.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, în şedinţa CSM, că ar fi absurd să se continue protestul magistraţilor până când absolut toate probleme vor fi rezolvate şi că ar trebui să se conştientizeze problemele financiare ale ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici