MAI: 24 de infracţiuni, constatate până la ora 17.00

Comisarul Christian Ciocan, reprezentantul Ministerului de Interne, a anunţat că până duminică, la ora 17.00, s-au înregistrat 24 de infracţiuni la Legea privind alegerea preşedintelui.

23 afișări
Imaginea articolului MAI: 24 de infracţiuni, constatate până la ora 17.00

MAI: 24 de infracţiuni, constatate până la ora 17.00 (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, un membru al comisiei de la Secţia specială Gara de Nord a depus plângere la Poliţie privind faptul că în urna de vot au fost introduse mai multe buletine decât votanţi în cursul zilei de duminică. Procesul de votare a fost întrerupt, iar poliţiştii fac verificări la locul faptei.

În localitatea Pişcot din Satu Mare, un membru al comisiei de votare a votat şi pentru soţia lui care nu era de faţă. El a fost exclus din comisie şi i s-a întocmit dosar penal.

În judeţul Bacău, o persoană a venit la votare cu două buletine de vot pe care le avea deja la ea. Poliţiştii fac verificări să afle de unde proveneau buletinele de vot.

În localitatea Săgeata, din judeţul Buzău, un agent de poliţie care transporta membrii comisiei la secţia de votare a fost lovit de un bărbat aflat în stare de ebrietate, cel din urmă fiind dus la secţie pentru audieri.

În localitatea Grămeşti, din judeţul Suceava, o persoană a reclamat faptul că în localitate se distribuiau bunuri pentru ca cetăţenii să voteze un anumit candidat.

În Vadu Moldovei, din judeţul Suceava, o persoană a reclamat faptul că într-o comună din apropiere, un cetăţean cu un autoturism transporta persoane la secţia de votare din localitate.

În localitatea Coroieşti, din judeţul Vaslui, un bărbat a reclamat faptul că un reprezentat al Administraţiei Publice nu l-a lăsat să-şi exercite dreptul la vot.

În localitatea Tătărăşti, din judeţul Iaşi, două persoane au votat având actele de identitate expirate. În caz s-a întocmit dosar penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici