MAI anunţă reactualizarea listei centrelor de reţinere şi arestare preventivă/ IPJ Timiş nu mai face parte din această categorie

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul prin care modifică documentul în care sunt centralizate clădirile în care sunt organizate şi funcţionează centre de reţinere şi arestare preventivă necorespunzătoare, IPJ Timiş nemaifăcând parte din această categorie.

361 afișări
Imaginea articolului MAI anunţă reactualizarea listei centrelor de reţinere şi arestare preventivă/ IPJ Timiş nu mai face parte din această categorie

MAI anunţă reactualizarea listei centrelor de reţinere şi arestare preventivă/ IPJ Timiş nu mai face parte din această categorie

Potrivit Ordinului 140/2017 al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) privind centralizarea centrelor de detenţie necorespunzătoare, un număr de 51 de astfel de unităţi de reţinere şi arestare preventivă din ţară şi din Capitală se aflau pe această listă. Potrivit documentului supus miercurii dezbaterii, Inspectoratul de Poliţie Timiş nu mai face parte din această categorie.

„Astfel, Comisia de evaluare a condiţiilor de detenţie constituită la nivelul I.P.J. Timiş a concluzionat că, începând cu data de 29.12.2017, Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul respectivei unităţi de poliţie nu mai intră sub incidenţa prevederilor art. 55*1 alin. (3) din Legea nr. 254/2013, propunând actualizarea situaţiei centralizate a clădirilor necorespunzătoare. Totodată, se impune precizarea că Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş, îndeplinea până la data de 29.12.2017 condiţiile prevăzute la art. 55*1 lit. a), b), c), d) şi f) din Legea nr. 254/2013”, se arată în referatul de aprobare a proiectului MAI.

Înainte de data de 29 decembrie 2017, unitatea de la IPJ Timiş se afla în următoarele situaţii, potrivit articolului şi a alineatelor menţionate anterior din Legea 254/2013, privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse în cursul procesului penal: cazarea într-un spaţiu mai mic sau egal cu 4 mp/deţinut, lipsa accesului la activităţi în aer liber, lipsa accesului la lumină naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaţie, lipsa temperaturii adecvate a camerei, existenţa infiltraţiilor, igrasiei şi mucegaiului în pereţii camerelor de detenţie.

„În cazul în care în situaţia clădirilor destinate cazării persoanelor private de libertate intervin modificări de natură a determina includerea în sau scoaterea din categoria clădirilor care asigură condiţii corespunzătoare de detenţie, comisia prevăzută la art. II din Legea nr. 169/2017 reevaluează situaţia acestora şi întocmeşte un raport de constatare a modificărilor intervenite şi reclasificare a clădirii analizate. (...) În baza raportului şi a propunerii formulate, Inspectoratul General al Poliţiei Române transmite Ministerului Afacerilor Interne propunerea de reactualizare a situaţiei clădirilor destinate cazării persoanelor private de libertate”, se mai arată în referatul MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici