MAI înfiinţează o Comisie de Transparenţă pentru referendum, cu observatori din ONG-uri şi presă

Ministerul Administraţiei şi Internelor a decis să înfiinţeze o Comisie de Transparenţă, formată din reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai mass-media, care, în perioada campaniei pentru referendum şi în ziua acestuia, să poată participa, ca observatori, la activităţile lucrătorilor ministerului.

367 afișări
Imaginea articolului MAI înfiinţează o Comisie de Transparenţă pentru referendum, cu observatori din ONG-uri şi presă

MAI înfiinţează o Comisie de Transparenţă pentru referendum, cu observatori din ONG-uri şi presă (Imagine: Shutterstock)

Observatorii acreditaţi vor putea asista, astfel, la activităţi precum monitorizarea filtrelor rutiere organizate pentru descurajarea turismului electoral, asigurarea pazei şi a transportului buletinelor de vot, luarea în pază a secţiilor de votare, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

"Comisia de Transparenţă va funcţiona atât la nivel central, cât şi judeţean. (...) Reprezentaţii ONG-urilor şi ai mass-media care vor face parte din această Comisie vor putea participa, în calitate de parteneri/voluntari la desfăşurarea Campaniei de informare şi prevenire organizată de MAI sub sloganul «Votează legal - Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!»", se mai arată în comunicat.

Modalităţile concrete de participare în cadrul comisiei vor fi discutate miercuri, la sediul MAI, cu prilejul unei întâlniri prezidate de şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea.

Referendumul naţional privind demiterea lui Traian Băsescu va avea loc la 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici