Mai multe arme au fost confiscate şi un bărbat reţinut, după percheziţiile de la Sinteşti

Un bărbat a fost reţinut, iar mai multe arme de foc şi arme albe au fost confiscate, în noapte de miercuri spre joi, după ce poliţiştii ilfoveni au percheziţionat peste 20 de locuinţe din localitatea Sinteşti, unde mai multe persoane implicate într-un scandal au fost împuşcate.

10 afișări
Imaginea articolului Mai multe arme au fost confiscate şi un bărbat reţinut, după percheziţiile de la Sinteşti

Mai multe arme au fost confiscate şi un bărbat reţinut, după percheziţiile de la Sinteşti

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, subinspectorul Cristina Goliş, a declarat, joi dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că au fost efectuate de 24 de percheziţii domiciliare la persoanele suspectate că ar fi participat la scandalul dintre două familii de romi din Sinteşti, fiind descoperite trei arme de vânătoare cu alice, un pistol cu gaz, 87 de cartuşe şi 37 de arme albe, respectiv cuţite, săbii şi topoare.

"Procurorul din cadrul Parchetului Tribunalului Bucureşti a dispus reţinerea lui Toma B., de 37 ani, din localitatea Vidra, pentru 24 de ore, pentru tentativă de omor calificat, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, urmând ca în cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) acesta să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă", a spus subinspectorul Cristina Goliş.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţiştii ilfoveni, pentru identificarea tuturor participanţilor la eveniment şi stabilirea participaţiei fiecăruia la conflict.

"În zilele următoare, ordinea în zonă va fi asigurată de mai multe echipaje de poliţişti de la ordine publică şi intervenţie rapidă, precum şi de jandarmi", a mai spus Cristina Goliş.

Procurorul Maximilian Bălăşescu, din cadrul Parchetului Tribunalului Bucureşti, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că în prezent sunt cercetate 24 de persoane, urmând ca cercetările să fie extrinse.

"Sunt patru persoane cercetate pentru tentativă de omor calificat, distrugere, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj, iar alte 20 sunt cercetate numai pentru ultraj. Cu siguranţă vom extinde cercetările", a precizat procurorul Maximilian Bălăşescu.

Bărbatul reţinut - Toma Bratu - va fi prezentat, joi, în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor calificat, a mai spus procurorul Maximilian Bălăşescu.

Scandalul de la Sinteşti a izbucnit din cauza unor neînţelegeri între două familii de romi în privinţa căsătoriei copiilor lor, în conflict fiind angrenaţi peste 200 de localnici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici