Mai multe autoturisme au fost luate de viitură, în Budeşti, după revărsarea unui pârâu

Mai multe autoturisme au fost luate de viitură, luni după-amiază, în localitatea vâlceană Budeşti, după ce apele unui pârâu s-au revărsat din cauza precipitaţiilor abundente, câteva gospodării fiind inundate, iar pe Drumul Naţional 7 se circulă pe un singur sens.

681 afișări
Imaginea articolului Mai multe autoturisme au fost luate de viitură, în Budeşti, după revărsarea unui pârâu

Mai multe autoturisme au fost luate de viitură, în Budeşti, după revărsarea unui pârâu (Imagine: voceavalcii)

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nivelul pârâului Sâmnic a crescut, iar apele s-au revărsat peste gospodăriile oamenilor din Budeşti.

Viitura a luat şi mai multe maşini care erau parcate în zonă.

"Sunt inundaţii în zona localităţii Budeşti. Când a ieşit pârâul din matcă, vreo 14 maşini au fost mutate de apă. O maşină, pe lângă care am trecut şi eu, este prinsă în pământ. Maşinile erau parcate în apropiere şi au fost luate de apă. Apa a avut până la 1,2 metri, 1,5 metri, după ce pârâul Sâmnic s-a revărsat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, căpitanul Ion-Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

De asemenea, revărsarea apelor a afectat şi circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 7, la sud de municipiul Râmnicu Vâlcea. Aici, autoturismele pot circula doar pe un singur sens.

"Practic, pe DN 7 se circulă pe un singur sens. Sunt mai multe gospodării inundate pe raza localităţii Budeşti. Deşi la această oră nu mai plouă, s-a revărsat pârâul Sâmnic, zona învecinată fiind inundată. Sunt zone care se tot inundă atunci când plouă foarte mult”, a spus căpitanul Ion-Cătălin Popescu.

Pompierii au intervenit în zonă cu şase echipaje, pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor.

"Deocamdată, au intervenit şase echipaje pentru asanarea apei din gospodării. Se va deplasa în zonă şi o motopompă de mare capacitate. Din fericire, nu sunt victime”, a spus căpitanul Popescu.

Meteorologii au emis cod galben de furtună şi grindină valabil pentru luni, între orele 12.30 - 13.30, pentru mai multe localităţi din judeţul Vâlcea, existând posibilitatea să se producă fenomene imediate periculoase.

Sursa foto: voceavalcii.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici