Mai multe echipaje de pompieri au încurcat locaţia la incendiul de la Craiova: S-au dus la Pediatrie în loc Psihiatrie/ Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etaj

  • În spaţiul public în ultimele ore au apărut informaţii conform cărora pomperii care au intervenit la incendiul ce a avut loc la Spitalul de Psihiatrie din Craiova au încurcat adresa.
  • Mai mulţi martori au declarat că pomperii au mers la Spitalul de Pediatrie în loc de Spitalul de Psihiatrie din Craiova.
  • ISU a confirmat informaţia spunând că este vorba de pompierii ce au venit în sprijinul efectivelor ce erau deja prezente la incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova.
  • "Autospecialele de la această subunitate au ajuns iniţial la o altă unitate sanitară din zonă (zona Parcului Romanescu din Craiova – Spitalul de Pediatrie – n.r.), aflată pe traseul de deplasare"
466 afișări
Imaginea articolului Mai multe echipaje de pompieri au încurcat locaţia la incendiul de la Craiova: S-au dus la Pediatrie în loc Psihiatrie/ Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etaj

Peste 40 de pacienţi au fost evacuaţi şi trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etajul întâi al clădirii. În spaţiul public a apărut informaţia că pompierii au încurcat spitalele.

Reprezentanţii ISU Dolj explică faptul că prima intervenţie pentru stingerea incendiului a fost asigurată de către subunitatea din imediata apropiere. Au fost trimise la Psihiatrie două autospeciale şi o ambulanţă, iar la scurt timp, încă o autospecială de stingere şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime.

„Pentru stingerea incendiului produs au acţionat efectiv numai autospecialele de la această subunitate de intervenţie, dată fiind situaţia constatată la locul intervenţiei şi amploarea incendiului, care a fost lichidat în scurt timp prin crearea dispozitivului de intervenţie şi refularea de apă”, transmit cei de la ISU Dolj.

Pomperii au încurcat adresa

Deoarece a fost anunţat un incendiu care avea potenţial să afecteze unitatea sanitară, reprezentanţii ISU Dolj au decis ca imediat, fără a se mai aştepta datele de la faţa locului, să suplimenteze forţele şi mijloacele de intervenţie.

A fost, astfel, alertat şi trimis în sprijin Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, urmate imediat, succesiv, de o autospecială de descarcerare grea, încă o autospecială de stingere şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime.

Autospecialele de la această subunitate au ajuns iniţial la o altă unitate sanitară din zonă (zona Parcului Romanescu din Craiova – Spitalul de Pediatrie – n.r.), aflată pe traseul de deplasare, întrucât echipajul aflat în prima autospecială, din fruntea colonei de deplasare, a avut impresia că observă semnalele luminoase ale unei ambulanţe aflate în incinta acelei unităţi sanitare şi crezând că acolo este incendiul. În scurt timp, echipajele au constatat că nu la locaţia respectivă se manifesta incendiul, continuând deplasarea către locul intervenţiei, unde au ajuns în timp scurt”, menţionează reprezentanţii ISU Dolj.

Aceste forţe nu au mai intervenit pentru stingerea incendiului de la Spitalul de Psihiatrie, pentru că acest lucru fusese deja făcut de către subunitatea de bază.

Un incendiu a izbucnit luni seara la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar alte zeci de persoane au fost evacuate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici