Mai multe farmacii din Capitală acordă asistenţă persoanelor afectate de ger

Mai multe farmacii din Capitală acordă asistenţă persoanelor ce vor fi afectate de ger, iar primăriile de sector vor institui serviciul de permanenţă pe perioada codului galben de îngheţ, în zilele următoare fiind anunţate temperaturi care pot ajunge până la minus 25 de grade Celsius.

18 afișări
Imaginea articolului Mai multe farmacii din Capitală acordă asistenţă persoanelor afectate de ger

Mai multe farmacii din Capitală acordă asistenţă persoanelor afectate de ger (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a cerut, vineri, Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) să identifice centrele farmaceutice în care pot fi amenajate puncte de ajutor.

Astfel, farmaciile din cadrul reţelelor Dona, Sensiblu, Sante, City şi Helpnet vor acorda asistenţă persoanelor aflate în dificultate din cauza hipotermiei, arată Prefectura Capitalei într-un comunicat de vineri

Totodată, prefectul Capitalei a solicitat primăriilor de sector să instituie serviciul de permanenţă la sediile instituţiilor, pe perioada codului galben de îngheţ, iar membrilor Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) şi tuturor serviciilor publice deconcentrate să ia măsurile necesare pentru prevenirea efectelor gerului.

Serviciile de utilităţi publice, RADET, Enel şi ApaNova vor suplimenta numărul echipajelor, pentru intervenţie în caz de avarii.

În perioada cu temperaturi foarte scăzute, fiecare angajat care lucrează în aer liber trebuie să primească între jumătate de litru şi un litru de ceai fierbinte pe schimb şi echipament individual de protecţie, iar pentru refacerea capacităţii de termoreglare trebuie asigurate spaţii fixe sau mobile în care salariaţii să stea în pauze.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ger, valabilă de vineri seară până miercuri dimineaţă, în aproape toate judeţele, cu excepţia vestului ţării, fiind prognozate temperaturi minime în timpul nopţii de până la minus 25 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici