Mai multe persoane, aduse pentru audieri în cazul traficului de utilaje

Mai multe persoane au fost aduse, joi după-amiază, la sediul Poliţiei Judeţene Maramureş pentru a fi audiate, în urma descinderilor făcute în cursul dimineţii la Borşa, în cazul privind traficul de utilaje furate din străinătate şi aduse în acest judeţ.

23 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane, aduse pentru audieri în cazul traficului de utilaje

Mai multe persoane, aduse la sediul Poliţiei Maramureş pentru audieri în cazul traficului de utilaje

La sediul Poliţiei Maramureş, au sosit, până la ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ şapte maşini folosite de trupele de intervenţie, care au transportat persoane aduse la audieri.

De asemenea, în faţa sediului Poliţiei aşteaptă mai multe persoane din Borşa care au fost citate de procurori pentru a da declaraţii legate de acest caz.

Printre aceste persoane adunate în faţa sediului instituţiei se numără şi avocaţi angajaţi de către cei chemaţi la audieri. Niciunul dintre avocaţi nu a vrut însă să facă declaraţii presei, spunând că nu cunosc detaliile cazului.

Una dintre persoanele din Borşa citate de procurori pentru a da declaraţii în acest caz, Vasile Timiş, a spus că nu ştie pentru ce i s-a spus să vină la sediul IPJ şi că doar "s-a trezit cu Poliţia în casă", de dimineaţă, dar că nu are nicio legătură cu traficul de maşini.

"Am doar o Tatra (camion - n.r.) în curte, dar am acte pe ea, nu am fost niciodată plecat din ţară şi nici nu ştiu pe nimeni care să aibă maşini furate. Se face de râs Borşa cu acţiuni de astea, cine o să mai vină la noi pentru turism?", a spus Timiş.

Potrivit poliţiştilor, la sediul IPJ ar trebui să mai ajungă câteva maşini care să aducă şi alte persoane ridicate în urma descinderilor.

Procurorii DIICOT Maramureş au emis 15 mandate de aducere, urmând să facă audieri în dosarul privind gruparea infracţională specializată în sustragerea de utilaje industriale, anchetă în cadrul căreia au fost derulate, joi, zeci de descinderi în cinci judeţe. La Cluj, DIICOT a emis mandate de aducere pe numele a doi patroni ai unor firme de închiriere de utilaje.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Maramureş - coordonează, în nordul ţării, una din cele mai complexe şi de amploare acţiuni de dezmembrare a unei grupări infracţionale, specializată în sustrageri de utilaje de construcţii din străinătate, mai multe persoane fiind cercetate pentru furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi constituire a unui grup de criminalitate organizată, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici