Mai multe persoane, printre care şefi ai Serviciului Permise Argeş, eliberate în cazul permiselor

Mai multe persoane arestate în dosarul permiselor, printre care şi şefi ai Serviciului de Permise din Argeş au fost puse în libertate, vineri, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce le-au fost admise recursurile declarate împotriva unei încheieri a Curţii de Apel Târgu-Mureş.

99 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane, printre care şefi ai Serviciului Permise Argeş, eliberate în cazul permiselor

Şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu (Imagine: Mediafax Foto)

Alţi opt arestaţi în dosarul permiselor din Argeş, între care foştii şefi ai Serviciului Permise Gheorghe Codruţ Vlăsceanu şi Vasile Voinea, au ieşit, vineri seară, din Penitenciarul Târgu Mureş, astfel că toate persoanele în cazul cărora ICCJ a decis eliberarea au părăsit instituţia de detenţie.

Din acest grup de opt persoane - ultimul care părăseşte penitenciarul în urma deciziei de vineri a ICCJ - fac parte Gheorghe Vlăsceanu, Vasile Voinea, Ion Ionaşcu, Neagoe Laurenţiu, Tincă Constantin, Laurenţiu Floroiu, Constantin Marcu şi Anghel Nicolae.

Ei au fost eliberaţi în jurul orei 20.00 şi au spus, la ieşire, că "s-a făcut dreptate".

Vlăsceanu a spus că se va prezenta la fiecare termen de judecată de la Curtea de Apel Târgu Mureş, inclusiv la cel de luni, 10 august.

Anghel Nicolae a afirmat că el, personal, crede că şi ceilalţi opt inculpaţi care au rămas în Penitenciarul Târgu Mureş vor fi eliberaţi, din moment ce acest lucru s-a întâmplat cu "şefii cei mari".

Pentru alte şase persoane, instanţa a extins efectul acestei decizii şi a dispus, astfel, punerea în libertate a acestora, fiind vorba despre Daniel Zidaru, Ion Laurenţiu Bălan, Traian Proca, Ioan Ciripan, Constantin Izabel Tudoroiu şi Boroiu Florin.

În cazul acestor persoane, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au casat decizia Curţii de Apel Târgu Mureş referitoare doar la arestare şi au constatat ca fiind încetată de drept măsura arestului preventiv faţă de aceştia.

Pentru alte şase persoane - Virgil Ioniţă, Aurelian Rădoi, Mandu Paul Daniel, Eduard Dumitrescu, Ene Florin şi Epure Marius - instanţa a respins recursurile.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a trimis, vineri, minuta deciziei de eliberare a persoanelor cercetate în dosarul permiselor, atât către Curtea de Apel Târgu-Mureş ca instanţă de executare, cât şi la locul de detenţie al acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici