Mai multe spitale din România au fost atacate cibernetic

Un atac cibernetic de tip ransomware a afectat luni mai multe spitale din România, transmite Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

719 afișări
Imaginea articolului Mai multe spitale din România au fost atacate cibernetic

Mai multe spitale din România au fost atacate cibernetic

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat în cursul zilei de astăzi (luni - n.r.) cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware asupra unui furnizor de servicii pentru mai multe spitale din România.

Mai multe spitale sunt afectate de atac.

„În acest moment, o echipă de specialişti ai DNSC s-a deplasat la faţa locului, pentru investigarea incidentului cibernetic. (...) Recomandăm ca echipele IT ale spitalelor să nu fie contactate, pentru se putea concentra pe restaurarea serviciilor informatice şi a datelor! Aceasta este prioritatea la acest moment”, potrivit comunicatului de presă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, unităţile medicale afectate de atacul cibernetic sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, ​Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga, ​Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, ​Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, ​Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” Bucureşti (IOB), ​Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa, ​Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, ​Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, ​Spitalul Clinic C.F. nr. 2 Bucureşti, ​Institutul Clinic Fundeni, ​Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO Iaşi), ​Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, ​Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, ​Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, ​Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalul Clinic Colţea, ​Spitalul Municipal Medgidia, ​Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

„Incidentul se află sub investigaţia specialiştilor IT, inclusiv experţi în securitate cibernetică din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică şi sunt evaluate posibilităţile de repunere în funcţiune. De asemenea, au fost activate măsuri de prevenţie exceptională şi pentru celelate spitale care nu au fost afectate de atac. Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu instituţiile din domeniu, monitorizează atent situaţia pentru remedierea cât mai rapidă a disfuncţionalităţilor. În toate spitalele în care funcţionează acest tip de sistem informatic, au fost luate măsuri de siguranţă, limitare internet, salvare date pe suport extern, etc”, transmite MS.

Situaţia este în dinamică, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii evaluând situaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici