Mai multe spitale sunt în pericol de a nu mai primi materiale sanitare

Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) ameninţă că va opri livrările către mai multe spitale din ţară, printre care şi Spitalul Colentina din Bucureşti, din cauza datoriilor acestora către companiile membre.

18 afișări
Imaginea articolului Mai multe spitale sunt în pericol de a nu mai primi materiale sanitare

Mai multe spitale sunt în pericol de a nu mai primi materiale sanitare (Imagine: Ghiţă Porumb/Mediafax Foto)

"Cu toată înţelegerea pe care furnizorii de materiale sanitare au avut-o şi o au pentru problemele sistemului sanitar din România, dacă nu va exista o reacţie imediată a factorilor de decizie la semnalul de alarmă pe care îl tragem, companiile membre ale Asociaţiei vor opri livrările către spitale. Orice blocaj pe piaţă riscă să creeze dezechilibru iar pe termen lung va duce la repercursiuni grave. În aceste condiţii sperăm într-o soluţionare cât mai rapidă a acestor diferende", informează furnizorii de produse medicale.

Membrii Consiliului Director au decis oprirea livrărilor către Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti şi către spitalele judeţene de urgenţă din Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, Iaşi şi Botoşani.

"Menţionăm în mod expres că vom acoperi toate nevoile urgenţelor medicale, respectiv toate situaţiile care pun în pericol viaţa pacienţilor", mai arată asociaţia.

Datoriile unităţilor din cadrul sistemului sanitar către companiile membre ale Asociaţiei se ridică la peste 85 milioane de Euro, până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici