Mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse deşeuri, identificate la marginea Capitalei

Poliţiştii locali din Capitală au descoperit mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse deşeuri. Aceştia caută acum persoanele responsabile de arderile ilegale şi de poluarea aerului.

418 afișări
Imaginea articolului Mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse deşeuri, identificate la marginea Capitalei

Mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse deşeuri, identificate la marginea Capitalei

Potrivit Primăriei Capitalei, pe terenurile identificate de poliţiştii locali erau arse ilegal cantităţi mari de deşeuri toxice, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto.

„În urma arderii ilegale a acestora în atmosferă sunt eliberate substanţe chimice sub forma unor compuşi foarte toxici atât pentru oameni, cât şi pentru mediul înconjurător”, a transmis primăria.

Conform instituţiei, terenurile sunt situate la marginea Bucureştiului, în zone nepopulate, accesul făcându-se pe drumuri neasfaltate, aproape impracticabile.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au constatat că aceste activităţi ilegale se produc, în special, noaptea, tocmai pentru a face imposibilă depistarea arderilor.

„Persoanele responsabile de arderea ilegală a deşeurilor şi, implicit, de poluarea aerului în Bucureşti urmează a fi identificate şi sancţionate, conform prevederilor legale”, a anunţat Primăria Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici