Mai mulţi răniţi după ce un vehicul a lovit terase din centrul oraşului Bruxelles. Nivelul alertei teroriste a fost modificat

Cel puţin şase persoane au fost rănite după ce un individ a lovit cu un vehicul terase din centrul oraşului Bruxelles, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate din Belgia.

771 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi răniţi după ce un vehicul a lovit terase din centrul oraşului Bruxelles. Nivelul alertei teroriste a fost modificat

Sursa foto: Twitter

Incidentul s-a produs vineri după-amiază pe strada Saint-Michel, la intersecţia cu Bulevardul Adolphe Max, în zona Neuve, în centrul oraşului Bruxelles.

Un individ a pătruns cu o autoutilitară pe trotuar şi a lovit persoane aflate la mese la terasele "Corbeau" şi "City Pizza", conform publicaţiei La Libre. Individul nu a oprit după incident, iar vehiculul a fost găsit ulterior în apropiere. Şoferul este căutat activ de forţele de ordine.

Şase persoane au fost rănite în incident, iar autorităţile încearcă să afle dacă este vorba despre un accident sau despre un act intenţionat. Numeroase persoane sunt în stare de şoc, a declarat Philippe Close, primarul oraşului Bruxelles, citat de publicaţia Le Soir.

"Ceea ce este sigur este că vehiculul rula cu o viteză extrem de mare şi a vizat direct terasele. Dar nu vreau să trag concluziile înaintea anchetatorilor. Avem multe imagini suprinse de sistemele de supraveghere, iar poliţia judiciară s-a mobilizat. Sper că autorul va fi identificat curând", a precizat primarul.

Nivelul alertei teroriste a fost modificat în urma incidentului

Deşi autorităţile nu au stabilit dacă este vorba de un atac, Organismul pentru Coordonarea Evaluărilor Ameninţărilor (OCAM) a suplimentat gradul de alertă teroristă de la 2 la 3, ceea ce înseamnă situaţie "gravă", în zonele aglomerate din capitala Belgiei. În restul ţării, nivelul alertei teroriste rămâne acelaşi, conform site-ului Het Laatste Nieuws.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici