Mai mulţi români împlinesc 18 ani în ziua referendumului. Care este numărul exact al celor ce-şi sărbătoresc ziua pe 29 iulie

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a precizat, miercuri, că 623 de tineri împlinesc vârsta de 18 ani duminică, în ziua referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu, aceştia fiind deja cuprinşi pe listele de vot.

175 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi români împlinesc 18 ani în ziua referendumului. Care este numărul exact al celor ce-şi sărbătoresc ziua pe 29 iulie

Mai mulţi români împlinesc 18 ani în ziua referendumului. Care este numărul exact al celor ce-şi sărbătoresc ziua pe 29 iulie (Imagine: Cristi Vatavu / MediafaxFoto)

"Avem 623 de tineri care împlinesc 18 ani pe 29 iulie. Aceştia au fost deja trecuţi şi se regăsesc pe listele de vot pentru care a început deja multiplicarea. Singura diferenţă (privind numărul celor care vor putea vota - n.r.) va fi dată de numărul persoanelor decedate începând de astăzi şi până în 29 iulie, pentru care nu se mai pot opera modificări", a spus Rus.

Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor a aprecizat că, din cele peste 18 milioane de persoane cu drept de vot, aproximativ 15 milioane au cărţi de identitate, iar trei mililoane deţin buletine de indentitate, însă listele electorale se fac exclusiv pe baza CNP.

"Listele electorale se fac exclusiv pe baza CNP-urilor, nu se operează pe aceste liste cu date din recensământ sau cu formulare cuprinzând date statistice", a mai spus Rus, la întâlnirea Comisiei de Transparenţă pentru Organizarea Referendumului, la care au participat şi câţiva reprezentanţi ai ONG-urilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici