MAI suplimentează efectivele pentru Noaptea Muzeelor

În noaptea de sâmbătă spre duminică, peste 3.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru a asigura ordinea publică la evenimentele organizate cu ocazia celei de-a XIII-a ediţie a manifestării “Noaptea Muzeelor”.

438 afișări
Imaginea articolului MAI suplimentează efectivele pentru Noaptea Muzeelor

MAI suplimentează efectivele pentru Noaptea Muzeelor (Imagine: Mihai Dăscălescu/ Mediafax Foto)

"Având în vedere că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în 45 de oraşe din ţară se desfăşoară, cea de-a XIII-a ediţie a manifestării “Noaptea Muzeelor”, la care peste 250 de obiective culturale din întreaga ţară îşi vor deschide porţile, o atenţie deosebită va fi acordată zonelor în care există aglomerări de persoane, în staţiile şi pe liniile mijloacelor de transport care duc către muzeele deschise", transmite Ministerul Afacerilor Interne.

În Bucureşti, efectivele de ordinea publică vor fi suplimentate, în condiţiile în care, în acest sfârşit de săptămână, vor avea loc mai multe manifestări publice la care se aşteaptă un număr mare de persoane.

"Ministerul Afacerilor Interne vă invită astăzi, începând cu ora 17.00, să vizitaţi Foişorul de Foc din Bucureşti, unde veţi putea cunoaşte mai multe despre istoria pompierilor şi unde veţi fi întâmpinaţi de Fanfara militară a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Muzeul Poliţiei Române participă şi anul acesta la programul cultural european „Noaptea Muzeelor”, ajuns la a XIII-a ediţie. Între orele 18.00-24.00, intrarea la muzeul din Târgovişte, strada Calea Domnească, nr. 187, va fi gratuită. Muzeul Casa Coconilor a fost amenajat într-o clădire monument istoric, cu mare aloare artistică şi istorică, construită în anul 1701, din iniţiativa domnitorului Constantin Brâncoveanu, pentru copiii domnitorului, şi refăcută în stil neoclasic, între anii 1867 şi 1893, cu ocazia construirii Prefecturii", anunţă MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici