Maior, Dragnea şi Dâncu, la Belfast la meciul naţionalei. FRF: Maior, invitatul preşedintelui FRF

George Maior, Vasile Dâncu şi Liviu Dragnea s-au aflat la Belfast, sâmbătă, unde au urmărit din tribune meciul Irlanda de Nord - România, reprezentanţii FRF spunând că Maior a fost ”invitatul personal” al preşedintelui federaţiei, iar Dragnea şi Dâncu au fost invitaţi în calitate de colaboratori.

310 afișări
Imaginea articolului Maior, Dragnea şi Dâncu, la Belfast la meciul naţionalei. FRF: Maior, invitatul preşedintelui FRF

George Maior (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse oficiale, fostul şef al SRI George Maior, propus ambasador în SUA, ar fi ajuns la Belfast alături de Vasile Dâncu, cu charter-ul echipei naţionale, şi ar fi fost cazaţi la acelaşi hotel cu jucătorii români.

De asemenea, s-au aflat la Belfast pentru a asista la meciul Irlanda de Nord-România Liviu Dragnea, preşedintele ANAF Gelu Diaconu şi omul de afaceri sibian Aurel Muntean, care ar fi fost cazaţi şi ei la acelaşi hotel.

Surse din FRF au precizat pentru MEDIAFAX că federaţia a plătit cazarea doar pentru George Maior şi Vasile Dâncu. De asemenea, aceştia au mers cu avionul charter al echipei naţionale de la Bucureşti la Belfast, iar pentru ceilalţi nu ar fi existat chleltuieli din partea FRF, au afirmat aceleaşi surse.

Contactat, luni, de corespondentul MEDIAFAX, sociologul Vasile Dâncu a spus că a fost prezent la Belfast la meciul de fotbal ca invitat al FRF, iar Liviu Dragnea şi George Maior au fost ca ”microbişti”.

”Am fost prezent la meciul României de la Belfast, în avionul naţionalei de fotbal, în calitate de invitat al FRF, sunt consultant al FRF, am fost cel care a elaborat dosarul pentru câştigarea găzduirii unui meci din cadrul Euro 2020 şi am un contract de dezvoltare de programe pentru FRF. Nu este treaba mea cine merge la meci, naţionala poate fi susţinută de orice spectator. Au fost şi alţi spectatori. Nu a fost nicio întâlnire cu nimeni, nicio politică, toată lumea s-a dus la fotbal, nu a fost nicio treabă”, a spus Dâncu.

Acesta a subliniat, că, de exemplu, fostul vicepremier Liviu Dragnea este microbist şi a fost cu acesta la zeci de meciuri în străinătate sau în ţară, iar fostul şef al SRI George Maior este şi el microbist.

”Nu a făcut nimeni nicio politică, eu m-am dus ca invitat al FRF. Nu merge nimeni până la Belfast pentru o discuţie, suntem prieteni, ne întâlnim oricând, tot timpul”, a mai spus Vasile Dâncu.

Vasile Dâncu este colaborator al FRF, prin intermediul Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), societatea al cărei preşedinte este Vasile Dâncu oferind consultanţă pentru dosarul de candidatură a României la găzduirea unor meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020. Totodată, IRES a fost partener al FRF la întocmirea "Planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020", care a fost aprobat de Adunarea Generală din 30 martie.

La rândul lor, reprezentanţii FRF au spus că George Maior a fost ”invitatul personal” al preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, iar Vasile Dâncu şi Liviu Dragnea au fost invitaţi în calitate de colaboratori.

”La această acţiune au fost invitaţi partenerii şi sponsorii FRF. Unul dintre parttenerii FRF este IRES, al cărui reprezentatnt a fost Vasile Dâncu. Liviu Dragnea a fost prezent doar la partidă, având în vedere implicarea sa în proiectul de dezvoltare a infrastructurii sportive din România şi în organizarea Euro-2020. Domnul George Maior a fost invitatul personal al preşedintelui FRF (n.r. - Răzvan Burleanu)", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Gabriel Berceanu, şeful Departamentului de comunicare al FRF.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, sâmbătă, la Belfast, în compania selecţionatei Irlandei de Nord, în etapa a şasea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici