Majorări salariale pentru personalul nedidactic din învăţământ

Personalul nedidactic din învăţământ va beneficia de salarii mai mari începând cu luna februarie 2017, după ce Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens, măsura fiind anunţată încă de miercuri atât de sindicatele din Educaţie, cât şi de premierul Sorin Grindeanu.

5697 afișări
Imaginea articolului Majorări salariale pentru personalul nedidactic din învăţământ

Majorări salariale pentru personalul nedidactic din învăţământ (Imagine: Andrei Spirache/ Foto Mediafax)

”Actul normativ va soluţiona o serie de probleme apărute în salarizarea personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, prin aşezarea pe grilă, în funcţie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învăţământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, şi 1947 lei, în funcţie de vechimea în muncă”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, de aceste majorări salariale vor beneficia aproximativ 53.000 de persoane din domeniul educaţiei.

”Creşterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90 milioane lei, sumă asigurată prin bugetul aprobat pentru Ministerul Educaţiei Naţionale. Măsura a fost luată de Guvern după consultări avute ieri, 22 februarie, de premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie”, se mai arată în comunicatul Executivului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici