Ana Birchall, ministrul interimar al Justiţiei: "Am trimis spre avizare solicitarea DNA privind suplimentarea de personal"

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat la bilanţul DNA că a trimis spre avizarea cererea instituţiei de suplimentare a personalului necesar pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică.

176 afișări
Imaginea articolului Ana Birchall, ministrul interimar al Justiţiei: "Am trimis spre avizare solicitarea DNA privind suplimentarea de personal"

Ana Birchall, ministrul interimar al Justiţiei: Am trimis spre avizare solicitarea DNA privind suplimentarea de personal (Imagine: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO)

"Ministerul Justiţiei a sprijinit şi în 2016 DNA în sensul adoptării schemei de personal prin suplimentarea cu 85 de posturi. În aceste zile am transmis spre avizare solicitarea dumneavoastră motivată de suplimentarea personalului cu privire la tehnica necesară, vizând măsuri pentru punerea în aplicare a mandatelor privind supravegherea tehnică", a declarat Ana Birchall.

Ministerul interimar al Justiţiei a susţinut că magistraţii trebuie să îşi deruleze activitatea fără influenţă, precizând că "judecătorii trebuie protejaţi de influenţele din exterior, incluzând spectacolele de la sediile instanţelor".

"Eforturile noastre trebuie îndreptate în egală măsură către respectarea drepturilor fundamentale ale omului. (...)Numărul persoanelor achitate a crescut faţă de 2015, de la 35 la 74. Suntem convinşi că vor fi identificate cauzele acestei creşteri precum şi măsurile de îndreptare. Conform datelor, au fost dispuse măsuri asiguratorii până la 667,94 milioane euro, în creştere cu 72 la sută faţă de 2015. Nu rezultă însă dacă toate bunurile au fost efectiv identificate şi localizate pentru a putea recupera sumele. Recuperarea integrală a prejudiciilor trebuie să rămână o prioritate. Vă asigur de toată susţinerea în activitatea dumneavoastră. Justiţia presupune stabilitate legislativă. Deciziile CCR, unele prin care au fost declarate neconsitituţionale unele prevederei, impun punerea în acord cu legea. Este de apreciat efortul dumneavoastră, al procurorilor şi judecătorilor pnetru că aţi reuşit în lipsa punerii în acord să realizaţi norme juridice, finalizarea anchetelor şi tragerea la răspundere penală", a mai spus ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici