Video Mama fetiţei care a avortat la Londra povesteşte despre coşmarul fiicei sale

Mama Florinei, fetiţa de 11 ani din România, care a avortat în Marea Britanie, după ce a fost violată de unchiul său şi a rămas însărcinată, povesteşte, într-un interviu acordat ediţiei electronice a cotidianul Daily Mail, ce s-a întâmplat cu fiica ei înainte şi după avort.

150 afișări

Florina avea doar zece ani atunci când a fost violată de fratele mamei ei, într-o zi când fetiţa se dusese la bunica ei. Unchiul Florinei, în vârstă de 19 ani, locuieşte cu mama lui (bunica fetiţei), în casa acesteia. În acea zi, Florina i-a spus mamei ei că a adormit pe canapea, cu bunica alături şi unchiul ei pe un scaun. Când s-a trezit, bunica dispăruse, iar unchiul ei era lângă ea.

"Mi-a spus că a imobilizat-o, i-a scos hainele şi i-a pus mâna la gură pentru a nu ţipa", povesteşte mama fetiţei. "Apoi a violat-o. După aceea i-a spus că dacă va povesti cuiva cele întâmplate o va bate şi acelaşi lucru îl vom face şi eu şi tatăl ei. Aşa că a fost îngrozită şi a tăcut", continuă aceasta, în interviul acordat cotidianului Daily Mail.

După întâmplare, Florina a mers acasă şi nu a spus nimic nimănui. După o săptămână, ea a mers din nou la bunica ei. De teamă să nu se întâlnească cu unchiul ei, ea a acceptat să meargă numai după ce a primit asigurări de la un prieten că bunica ei este acasă. Dar când a ajuns, aceasta nu era, în schimb era unchiul ei, care a violat-o din nou şi şi-a reluat ameninţările pentru a o determina să nu spună nimic.

Florina, povesteşte mama ei, a ştiut că unchiul ei "i-a făcut ceva rău", dar nu are educaţie sexuală şi a fost prea speriată pentru a spune ceva. După câteva săptămâni, fetiţa a început să se îngraşe, dar părea mai mult plinuţă decât însărcinată. Apoi a început să resimtă dureri abdominale, la doi ani după ce apendicele îi fusese scos. Îngrijorată de posibile complicaţii în legătură cu această operaţie, mama ei a dus-o la spital, unde i s-a făcut o radiografie. La 2 iunie, medicul i-a spus mamei că Florina este însărcinată în 17 săptămâni.

"Şocul a fost foarte mare", povesteşte mama fetiţei, Lăcrămioara, în vârstă de 26 de ani. "Când am putut gândi din nou limpede, am întrebat-o pe fata mea ce s-a întâmplat. A fost devastator să aflu că fetiţa mea a fost violată de propriul meu frate", a explicat ea.

"Când Florina mi-a spus până la urmă ce s-a întâmplat, cuvintele nu pot descrie ce am simţit în legătură cu fratele meu. Şocul a fost şi mai puternic, deoarece el a fost întotdeauna bun cu Florina; nu bea, nu fumează, nu este genul de persoană la care să te gândeşti că ar face aşa ceva", a declarat Lăcrămioara, mama fetiţei.

"Tot ceea ce pot spune este că dacă l-aş fi văzut, nu mai era în viaţă astăzi. Nu mai este fratele meu", susţine Lăcrămioara, care nu a fost însă capabilă să îşi înfrunte fratele. După ce a vorbit cu fiica ei, ea a mers la poliţie şi a povestit cele întâmplate, oferind indicii despre locul unde lucrează fratele ei, pentru a fi găsit.

Mama Florinei a refuzat ca aceasta să nască, de teama "durerii pe care le-ar fi provocat-o acest copil", pe care, susţine ea, nu ar fi putut să îl dea spre adopţie. "Pentru mine era clar că nu poate avea acest copil, iar Florina simţea acelaşi lucru. Pe măsură ce trecea timpul, ea devenea din ce în ce mai îngrozită. Dar după operaţie, a fost extraordinar să o văd că redevine fetiţa care a fost", a adăugat ea.

"Bineînţeles că mă tem de impactul psihologic pe care această experienţă o poate avea asupra ei", mărturiseşte mama Florinei. "Dar trebuie să fim optimişti şi să facem tot ceea ce putem pentru a ne asigura că ea va fi fericită pe viitor", a încheiat ea.

Florina a plecat din Londra, sâmbătă, la 12.30, ora locală, cursa aeriană ajungând la Bucureşti la 17.50.

Femeia care a găzduit-o pe copila de 11 ani din Neamţ susţine că fata a revenit în ţară sâmbătă după-amiaza, ea fiind preluată de tatăl său şi de rude.

Pentru a evita jurnaliştii, tânăra, împreună cu mama sa, a fost preluată de oficiali ai aeroportului şi dusă la salonul de protocol, unde i s-au făcut formalităţile de intrare în ţară, susţine Roxana, persoana care le-a găzduit pe cele două românce.

Fata şi mama sa au fost aşteptate la aeroportul Henri Coandă de tatăl său şi de nişte rude, ei îmbarcându-se într-o maşină care a luat drumul localităţii de domiciliu din judeţul Neamţ.

În urmă cu o săptămână, Florina a fost supusă unei operaţii de întrerupere de sarcină - ajunsă la 22 de săptămâni - a fost realizată cu succes. Fata a fost externată în aceeaşi zi din Spitalul King’s College unde a fost operată.

Unchiul fetei, Adrian Fasolă, de 19 ani, care era dat în urmărire, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, a fost prins de poliţişti din Petricani, judeţul Neamţ. El a fost audiat, marţi, la Tribunalul Neamţ, unde a declarat că este nevinovat şi că părinţii fetei au vrut să se răzbune pe el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici