Mama lui Andrei Iucinu, rănită într-un incident electoral

Emilia Iucinu, mama candidatului PSD la Camera Deputaţilor din Colegiul Pecica, Andrei Iucinu, a fost rănită, vineri seară, într-un incident electoral care a avut loc în localitatea Pecica, aceasta fiind acroşată de un autoturism.

28 afișări
Imaginea articolului Mama lui Andrei Iucinu, rănită într-un incident electoral

Mama lui Andrei Iucinu, rănită într-un incident electoral (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Mama lui Andrei Iucinu a suferit un traumatism cranio-cerebral închis, dar va putea fi externată în cursul zilei de sâmbătă.

Managerul Spitalului Judeţean Arad, Mirandolina Prişcă, a declarat, sâmbătă, că Emilia Iucinu a suferit un traumatism cranio-crerebral închis.

"S-au realizat toate investigaţiile medicale necesare şi starea pacientei este foarte bună. Totuşi, s-a decis să rămână sub observaţie 24 de ore, la secţia de chirurgie, iar după o nouă evaluare pacienta va putea părăsi spitalul, în cursul serii", a declarat Prişcă.

În ceea ce priveşte anchetarea incidentului, poliţiştii spun că audiază martori din echipele electorale ale PSD şi PDL implicate în incident.

"Taberele se acuză reciproc, respectiv cei din PDL susţin că şoferul lor a fost bătut de membrii PSD, iar aceştia din urmă susţin că şoferul a lovit-o intenţionat cu maşina pe doamna Iucinu", a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Conform sursei citate, şi relatările despre rănirea Emiliei Iucinu sunt complet diferite.

Martorii din echipa de campanie a PSD spun că şoferul, aflat la volanul unei maşini inscripţionate cu însemnele electorale PDL, a lovit-o cu maşina pe victimă, însă martorii PDL spun că Emilia Iucinu s-a agăţat de maşină în încercarea de a-l opri pe şofer să plece şi s-a dezechilibrat, căzând şi lovindu-se la cap.

"Au loc audieri, în urma cărora se vor stabili vinovăţiile. Totuşi, evenimentul nu poate fi încadrat la accident rutier pentru că victima nu a suferit leziuni vizibile şi nici autoturismul nu a fost avariat", a adăugat Tuduce.

Anchetatorii mai spun că echipa de campanie a PSD Pecica a primit, în ultimele zile, două sancţiuni de la poliţiştii comunitari din Pecica, pentru afişarea ilegală a unor bannere, astfel că scandalul vineri seară ar fi izbucnit atunci când câţiva simpatizanţi PDL ar fi vrut să demonteze bannerul lui Andrei Iucinu.

Preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, a declarat, că Emilia Iucinu se afla în locuinţa închiriată a fiului ei şi că, în jurul orei 21,00, aceasta a auzit pe stradă un grup de tineri gălăgioşi. Ea ar fi ieşit să vadă despre ce este vorba şi ar fi văzut că tinerii tăiau un banner electoral cu Andrei Iucinu.

"Martorii din echipa de campanie a lui Andrei mi-au relatat că Emilia Iucinu i-a apostrofat pe tulburenţi, moment în care a apărut un autoturism care a acroşat-o pe şosea. Mama lui Andrei a căzut şi s-a lovit la cap, iar în acel moment a izbucnit şi o altercaţie verbală între echipele PSD şi PDL, şoferul fiind, se pare, din echipa PDL. Nu cred că acel grup de simpatizanţi PDL avea ce căuta la ora nouă seara în faţa casei lui Andrei", a spus Lazăr.

Emilia Iucinu a fost transportată la Spitalul Judeţean Arad pentru investigaţii.

O echipă de poliţişti din Pecica cercetează împrejurările în care a avut loc incidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici