Mamă şi fiu, trimişi în judecată după un accident la care femeia a încercat să influenţeze martorii să declare că ea era la volan

Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc care a provocat un accident soldat cu un rănit a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru fugă de la locul evenimentului rutier, iar mama sa - pentru că a indus în eroare Poliţia că ea a provocat accidentul şi a încercat influenţarea martorilor.

251 afișări
Imaginea articolului Mamă şi fiu, trimişi în judecată după un accident la care femeia a încercat să influenţeze martorii să declare că ea era la volan

Mamă şi fiu, trimişi în judecată după un accident la care femeia a încercat să influenţeze martorii să declare că ea era la volan (Imagine:Shutterstock)

Potrivit Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, Ioan Liviu Fuior a fost trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului sau modificarea ori ştergerea urmelor acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El este acuzat că, în 30 august, a intrat cu maşina pe care o conducea, din cauza vitezei şi a nepăstrării distanţei în mers, într-un autoturism condus de o femeie din Republica Moldova. În urma impactului, autoturismul condus de Fuior a fost proiectat într-un stâlp de electricitate şi într-o maşină staţionată, iar o femeie din Ucraina, aflată în autoturismul condus de moldoveancă, a fost rănită, necesitând îngrijiri medicale.

Şoferul a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de poliţişti.

Mama acestuia, Valentina Fuior, a fost trimisă în judecată sub control judiciar pentru influenţarea declaraţiilor şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Potrivit anchetatorilor, femeia a mers imediat la locul accidentului unde a luat legătura cu trei martori şi a încercat să îi determine, promiţându-le diferite sume de bani, să mintă în faţa organelor de cercetare penală şi să nu îl indice pe fiul ei ca fiind cel aflat la volan.

Femeia a declarat în scris în faţa poliţiştilor că ea a condus autoturismul şi ea a provocat accidentul, a semnat declaraţia de consimţământ pentru prelevare de mostre biologice pentru alcoolemie, încercând să ducă în eroare organele de cercetare penală, pentru a-l scăpa de răspundere penală pe fiul său pentru părăsirea locului accidentului.

Mama şi fiul au fost reţinuţi, apoi Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus arestarea preventivă a şoferului vinovat, iar faţă de mamă procurorii au decis cercetarea sub control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici