Managerii români câştigă peste valoarea reală a muncii lor

Managerii români sunt harnici şi ambiţioşi, dar sunt plătiţi peste valoarea reală a muncii lor, plasând România pe locul patru într-un clasament realizat de firma de recrutare Target privind performanţa directorilor din şase state din Europa Centrală şi de Est.

21 afișări
Imaginea articolului Managerii români câştigă peste valoarea reală a muncii lor

Managerii români câştigă peste valoarea reală a muncii lor (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetarea a fost realizată în toamna anului trecut de către firma de recrutare Target International Executive Search Group, împreună cu Henley Business School, şi a luat în calcul răspunsurile a 1.169 de manageri, din care 271 locali, din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia.

Concluziile referitoare la activitatea directorilor români reflectă percepţia managerilor expaţi care au participat la studiu. Autorii analizei au concluzionat că managerii români sunt cel mai bine plătiţi, dar peste valoarea reală a muncii lor.

Potrivit cercetării, managerii români sunt harnici, au un spirit antreprenorial puternic şi au o capacitate de vânzare excelentă. Un alt spect pozitiv legat de activitatea directorilor români se referă la mediul de lucru activ şi dinamic.

De asemenea, ei sunt cei mai buni în relaţia cu străinii, comparativ cu managerii din celelalte ţări analizate.

Pe de altă parte, românii au ca puncte slabe dezorganizarea, lucrul în echipă nesatisfăcător şi planificarea insufientă.

"Mesajul este clar: românii trebuie să-şi folosească energia şi spiritul antreprenorial incontestabil pentru a «face ordine», respectiv să planifice, să construiască structuri şi strategii viabile şi, cel mai important, să înveţe să lucreze în echipă", se mai spune în analiză.

Toate acestea plasează România pe locul patru în clasamentul realizat de Target privind performanţa directorilor, după Polonia, Slovacia şi Cehia. Locurile cinci şi şase sunt ocupate de Ungaria şi Bulgaria.

Analiza firmei de recrutare arată că principalele probleme cu care se confruntă mediului de afaceri din Europa Centrală şi de Est (CEE) sunt orientarea redusă către client, asumată de 80% dintre respondenţii expaţi, şi modul ineficient de gestionare a afacerilor (79%).

Circa 80% dintre participanţii expaţi consideră că managerii de valoare sunt greu de găsit, în timp ce 78% sunt de părere că afacerile sunt îngreunate de birocraţie, iar 62% de corupţie.

În acelaşi timp, managerii locali muncesc mai mult, potrivit răspunsurilor date de 65% dintre directorii expaţi, iar femeile în funcţii manageriale îi devansează pe barbaţii din aceleaşi posturi (65%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici